Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 22 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: De ce să investeşti în acţiuni internaţionale cotate la Bucureşti?

Principalele motive pentru care un investitor de pe bursă ar trebui să ia în considerare acţiunile internaţionale cotate pe ATS-ul Bursei de la Bucureşti sunt diversificarea portofoliului propriu atât în plan teritorial (în afara României), cât şi diversificarea sectorială, respectiv caracterul defensiv al multora dintre aceste titluri care le fac mai rezistente la corecţiile burselor. Bursa de la Bucureşti este orientată cu precădere către segmentul financiar şi energetic, iar multe alte sectoare care ar trebui să se regăsească în portofoliile investitorilor lipsesc cu desăvârşire.

DailyBusiness.ro: Cum incearca soferii sa pacaleasca asiguratorii: De la minciuni nevinovate, la cascadori platiti sa le faca praf masinile

Numarul tentativelor de frauda pe piata asigurarilor a cunoscut o crestere importanta dupa aparitia crizei, in conditiile in care este mai avantajos sa “vinzi” masina catre asigurator decat unei alte persoane. Totodata, companiile au devenit mai vigilente si analizeaza cu atentie aceste cazuri. Liviu Stoicescu, membru in Directoratul Omniasig Vienna Insurance Group, a declarat pentru DailyBusiness.ro care sunt principalele tentative de frauda intalnite pe piata asigurarilor, cum sunt depistate, dar si ce risca cei implicati.

HotNews.ro: WSJ: Bine ati venit in 2021! Au trecut zece ani de la marea criza, cea care a decapitat 10 guverne

Bine aţi venit in Europa anului 2021. Au trecut zece ani de la marea criza din 2010-11, care a decapitat nu mai puţin de 10 guverne, inclusiv pe cele ale Spaniei şi Franţei. Unele lucruri au rămas la fel, in vreme ce altele s-au schimbat, scrie Niall Ferguson (profesor de istorie la Harvard) in Wall Street Journal, imaginand un scenariu al viitorului pentru intreaga lume. Euro inca circula, chiar dacă bancnotele sunt acum mai rar întâlnite (uşurinţa de a face plăţi electronice ii face pe oameni sa se intrebe daca pana la urma, crearea unei monede unice a meritat tot efortul). Sediul de la Bruxelles al UE a fost mutat la Viena. “E ceva legat de moştenirea habsburgica”, explica noul si dinamicul cancelar austriac Marsha Radetzky. Viaţa este încă departe de a fi usoara în statele periferice ale Statelor Unite ale Europei (cunoscuta ca zona euro). Şomajul în Grecia, Italia, Portugalia şi Spania a crescut la 20%.

Adevarul: De ce renunţă firmele din energie la banii europeni

Investitorii în regenerabile vor să renunţe la 263 de milioane de euro din fonduri europene, întrucât schema de certificate verzi este mult mai avantajoasă. Un număr de 33 de firme au aplicat şi au câştigat până acum fonduri europene pentru producţia de energie din surse regenerabile de mici dimensiuni, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice”. „Bugetul pentru perioada 2007-2013 pentru acest domeniu este de 263 de milioane de euro. Interesul a fost foarte mare, iar proiectele pe care le-am primit au depăşit cu mult valoarea sumei disponibile”, a declarat, pentru „Adevărul”, Cristian Georgescu, manager în cadrul Organismului Intermediar pentru Energie.

Capital: Cea mai bogată româncă din lume. ARE O AVERE DE 7 MILIARDE DOLARI

Cea mai bogată româncă din lume este nimeni alta decât soţia miliardarului american John Paulson, Jenny. Extrem de discretă, Jenny nu a intrat în Top Capital 300 milionari pentru că se pare, a renunţat la cetăţenia română atunci când a fost naturalizată în SUA. Povestea lui Jenny Paulson este un mister total. În anul 2000 căsătoria sa cu managerul de fonduri de investiţii John Paulson a luat prin surprindere pe toată lumea. Paulson, ca orice burlac de la Wall Street, era cunoscut pentru pasiunea sa pentru foto-modele şi petreceri mondene.

Lasati un comentariu