Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 23 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: Cei care au pe mână pragul de la SIF-uri nici nu ştiu câte SIF-uri sunt

Deputaţii au amânat din nou votul asupra proiectului de lege privind majorarea pragului de deţinere la SIF-uri de la 1% la 5%, iar pe bursă acţionarii celor cinci societăţi de investiţii au pierdut peste 60 mil. euro în două zile. De proiectul de lege privind majorarea pragului maxim de deţinere la SIF-uri atârnă o miză de sute de milioane de euro. Tocmai din acest motiv, investitorii sunt foarte agitaţi în ultima perioadă şi stau toată ziua cu ochii în monitoare şi cu degetele pe butoane, gata să cumpere sau să vândă.

Wall-street.ro: Austria pastreaza interdictia pentru short selling

nterdictia a fost introdusa dupa prabusirea Lehman Brothers in septembrie 2008 si se aplica tranzactiilor in lipsa cu actiuni ale bancilor Erste si Raiffeisen Bank International, dar si cu titluri ale asiguratorilor Uniqa si Vienna Insurance Group, transmite Reuters, citata de Mediafax.

DailyBusiness.ro: Ramanem fara banii austriecilor? Erste, Raiffeisen si Unicredit suna retragerea din Romania

Cele mai negre temeri ale autoritatilor romane incep, din pacate, sa se adevereasca. Bancile straine au inceput sa isi retraga banii din Romania. Fara “sangele” economiei, Romania intra intr-o perioada extrem de dificila, iar perspectiva unui nou ajutor de la FMI devine inevitabila. Banca centrala a Austriei si Autoritatea Pietelor Financiare au decis sa ceara bancilor Erste Group, UniCredit Bank Austria si Raiffeisen Bank International sa isi regandeasca modelele de business si sa evite acordarea unor noi linii de finantare in regiune, in tentativa de a evita supra-expunerea.

HotNews.ro: Ungaria: TVA se va majora in 2012 la 27%, cel mai mare nivel din Uniunea Europeana

Parlamentul Ungariei a aprobat legea asupra impozitelor pentru 2012, masura principala din acest pachet legislativ fiind majorarea TVA la 27%, a anuntat marti agentia guvernamentala de presa MTI, preluata de AFP. Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) va creste de la 25 la 27%, devenind astfel cea mai mare din Uniunea Europeana (UE). Legea, care prevede de asemenea majorari de impozite pentru micro-intreprinderi, a fost aprobata cu 232 de voturi, 72 de deputati votand impotriva. FIDESZ, partidul premierului conservator Viktor Orban, detine o majoritate de doua treimi in Parlament.

Capital: Dinu Patriciu ar fi la un pas mic(.ro) de vânzare

În culisele pieţei de retail a început să circule o informație care stârnește vâlvă: omul de afaceri Dinu Patriciu e în negocieri pentru vânzarea Mic.ro, rețeaua de peste 700 de magazine de proximitate pe care o dezvoltă de mai puțin de doi ani.

Lasati un comentariu