Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 24 august 2011

Ziarul Financiar: Dumitru Beze, preşedintele AIPC: Bursa trage semnalele de alarmă privind evoluţia economiei, o reflectă minut cu minut

Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC), spune într-un interviu pentru ZF TV că investitorii de pe Bursa românească s-au alertat imediat la anunţul scăderii ratingului SUA. ”A fost un weekend în care toţi am sperat să nu fie atât de grav pe cât sună. Am sperat ca volatilitatea să fie mai mică, dar bursele nu pot fi controlate, ele reflectă minut cu minut realitatea economică”, a spus Dumitru Beze.

Wall-street.ro: Roibu este gata sa plece de la Oltchim. Ce conditioneaza demisia?

Directorul general al combinatului Oltchim de circa 20 de ani, Constantin Roibu, a anuntat public ca este gata sa isi prezinde demisia, daca PCC SE va prezenta actionarilor solutii salvatoare, realiste si daca isi va lua un angajament scris cu Ministerul, gajand cu participatiile la combinat si la concurentul PCC Rokita din Polonia.  „PEE figureaza printre principalii actionari minoritari ai SC Oltchim, insa in realitate este principalul adversar al Oltchim in special datorita atacurilor agresive facute impotriva companiei si a managementului acesteia”, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Capital: Făra sistem de pensii private, copiii sunt soluția unei bătrâneți liniștite

Investiția în viitor nu se face doar pentru bunăstarea personală, ci și pentru cea a copiilor. Deloc ciudat, această „investiție“ înseamnă și asigurarea unui ajutor substanțial la bătrânețe din partea urmașilor. Veniturile de la bătrânețe, de la „pensie“, ne aduc tot mai multe coșmaruri. Nu doar nouă, românilor, ci tuturor oamenilor de pe glob. În condițiile exploziei demografice din ultimul secol (de la mai puțin de două miliarde la începutul secolului trecut până la aproape șapte miliarde în prezent), asigurarea traiului zilnic este o preocupare atât a oamenilor, cât și a autorităților. Soluția pare simplă: economisești în perioada în care muncești și te pensionezi atunci când ai pus deoparte suficient pentru a trăi tot restul vieții.

Romania Libera: Impozitul pe profit va putea fi plătit anual

Firmele vor avea posibilitatea să opteze între plata trimestrială sau anuală a impozitului pe profit, în ultimul caz fiind necesare plăţi anticipate în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, potrivit unui proiect de ordonanţă care modifică Codul Fiscal. În prezent, aceas-tă opţiune este posibilă doar în cazul instituţiilor bancare. În ceea ce priveşte sistemul de plată trimestrial, firmele vor determina profitul datorat luând în calcul veniturile şi cheltuielile, precum şi celelalte elemente de ajustare a bazei impozabile, înregistrate efectiv în fiecare trimestru.

Lasati un comentariu