Marti, 25 martie 2014

Revista presei – 24 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: Guvernul pregăteşte pe hârtie listarea perlelor din energie Hidroelectrica şi Nuclearelectrica

Ministerul Economiei a făcut public un proiect de hotărâre de guvern privind listarea pe bursă a celor mai importante companii ale sale din sectorul energetic, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, prin intermediul unor oferte publice iniţiale prin intermediul cărora investitorii vor putea subscrie titluri reprezentând câte 10% din capitalul acestor societăţi. Oferta de listare a Hidroelectrica ar putea fi comparabilă cu cea derulată recent de stat la Petrom, care a fost evaluată la peste 484 mil. euro, dar care s-a încheiat fără succes.

Handul.info: Vasilescu: BNR nu a luat ca reper ferm anul 2015 pentru intrarea României în zona euro

Banca Naţională a României nu a luat ca reper ferm anul 2015 pentru intrarea României în zona euro, întrucât aderarea depinde atât de îndeplinirea unor criterii, cât şi de contextul european, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului băncii centrale. “Noi, la Banca Naţională, nu ne-am pus neapărat problema ca România să fie în 2015 în zona euro, pentru că trăim o perioadă atât de dinamică şi atât de imprevizibilă încât putem să ne trezim şi mai repede în zona euro, sau mult mai târziu”, a spus Vasilescu.

Wall-street.ro: Craciun, Eureko: Cu noua norma de investitii avem sansa unei diversificari decente a portofoliilor

Cu noua norma de investitii avem sansa unei diversificari decente a portofoliilor si de aceea pe Pilonul II, cea mai adecvata decizie ar fi de a majora contributia participantilor, nu doar conform graficului initial, care oricum nu se mai respecta, ci prin devansarea sa, a declarat pentru Wall-Street.ro, Radu Craciun, director de investitii Eureko Pensii.

DailyBusiness.ro: Cat de atractiv este Tarom pentru cumparatori: “Nu as investi niciun cent in companie”

Vanzarea a 20% din actiunile Tarom la Bursa de Valori este un proces anevoios. Ministerul Transporturilor a anulat recent licitatia pentru alegerea intermediarului, ca urmare a interesului scazut din partea companiilor de brokeraj. Nici la nivel de atractivitate, insa, linia aeriana nu sta prea bine, specialistii in domeniu fiind reticenti. “Nu as investi niciun cent in aceasta companie, pierde bani”, spune Jozsef Varadi, directorul executiv al liniei aeriene low-cost Wizz Air, cel mai mare operator aerian din regiune.

HotNews.ro: Criza datoriilor suverane devine virala. “Dezastru” pentru Germania, semnal socant pentru piete dupa esecul pentru obligatiunile germane pe 10 ani

Una dintre cele mai slabe emisiuni de obligatiuni ale Germaniei de la adoptarea monedei euro a avut loc miercuri, ceea ce starneste temeri ca criza datoriilor suverane ar putea incepe sa ameninte chiar si Berlinul, potrivit Reuters. Banca centrala a Germaniei a fost obligata sa intervina cu o suma mare de bani pentru a se asigura ca licitatia de titluri de stat nu este un esec. Dobanzile reduse oferite pentru obligatiunile pe zece ani i-au descurajat pe investitori, care au cumparat doar 3,644 miliarde de euro din emisiunea cu o valoare totala de sase miliarde de euro. Acest lucru a fortat Bundesbank sa cumpere 39% din obligatiunile oferite spre vanzare.

Capital: LOVITURA SUPREMĂ: Obama i s-a vândut lui Soros

Informațiile potrivit cărora Soros îi dictează lui Obama unde și ce bani să dea par să prindă contur. Soros nu este numai cel care cumpără rezervele de cărbune ale unei țări întregi precum Kosovo sau cumpără drepturile de exploatare ale unor mari rezerve de gaze de șist ale unui stat precum Polonia. Soros se află în spatele unor decizii strategice ale celui mai puternic om de pe planetă. Cel puțin, acestea sunt concluziile unei lucrări de amploare care tocmai a apărut în Statele Unite, scrisă de Peter Schweizer, un conservator care și-a făcut studiile la Oxford Univeristy și care a fost consilier pe probleme de politică externă al lui Sarah Palin.

Lasati un comentariu