Vineri, 07 martie 2014

Revista presei – 24 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Templeton vrea să decidă singur când, cum şi cui vinde 10% din Petrom sau „perlele“ Hidroelectrica şi Romgaz

Grupul american Franklin Templeton, adminis­tra­torul Fondului Pro­prie­tatea (FP), le cere ac­ţio­narilor modificarea con­tractului de administrare în vederea extin­derii atribuţiilor sale de a hotărî sin­gur în privinţa participaţiilor din porto­foliul fondului, în limita a 20% din active. Propunerea va fi supusă votului acţionarilor în cadrul AGA din 23 noiem­brie. Dacă va fi aprobată, Templeton ar putea decide singur în privinţa unor tranzacţii de până la 700 mil. euro pe an.

Wall-street.ro: FP estimeaza o crestere mai putin spectaculoasa a profitului in 2012

Fondul Propietatea (FP) estimeaza ca va obtine in 2012 un profit net de 442,55 milioane de lei (102 milioane euro), mai mult decat dublu fata de castigul bugetat pentru acest an, insa cu aproape 100 milioane de lei mai putin compartiv cu rezultatul obtinut in primele noua luni.

DailyBusiness.ro: Adio, angajari! Piata muncii din Romania, zdruncinata din nou

Prognozele de crestere economica sunt revizuite in scadere, principalii lideri ai Europei incearca sa gaseasca o solutie la criza datoriilor suverane, iar toata lumea vorbeste de un nou val al crizei.  In acest context, in Romania, piata muncii se pregateste de “un inghet”. Situatia economica internationala va avea un impact direct si vizibil asupra recrutarilor locale pentru ca in momentul in care, la fel ca in 2010, companiile internationale au probleme pe pietele lor cheie, care in mod traditional returneaza cele mai bune rezultate financiare, consecintele se simt si la noi, atat la nivel de cifre, cat si la nivelul politicilor HR.

HotNews.ro: Ministrii finantelor din zona euro au decis recapitalizarea bancilor cu 100 miliarde euro; decizia este discutata duminica la summitul liderilor UE

Ministrii de finante din zona euro au pus la punct un acord pentru recapitalizarea bancilor europene, propunere care va fi discutata duminica la summit-ul liderilor UE. Germania si Franta spera sa ajunga la o solutie pentru criza datoriile din zona euro la summit-ul de miercuri, relateaza Reuters. Dupa 10 ore de discutii, ministrii de finante au reusit sa invinga opozitia Spaniei, Italiei si Portugaliei, si au cazut de acord asupra nevoii de injectare a 100 miliarde euro in bancilor europene, pentru a le proteja de amenintarea unui faliment al Greciei si de riscurile contagiunii in zona euro.

Gandul.info: REŢEAUA CARE CONTROLEAZĂ LUMEA. Raportul care dezvăluie cum câteva companii deţin controlul a 40% din ECONOMIA MONDIALĂ

Nu este vorba nici despre teoria conspiraţiei, nici despre negarea ei. Pur şi simplu, după cum reiese din cifre, un grup exclusivist de 737 de companii transnaţionale (TNC) controlează circa 80% din cifra de afaceri a celor mai mari companii din lume şi, implicit, are controlul asupra deciziilor acestora. Aceasta este concluzia finală a unui studiu publicat recent de către Universitatea din Zurich, studiu efectuat de către Stefania Vitali, James B. Glattfelder şi Stefano Battison. Dintre acestea însă, “nucleul dur”, de doar 147 de companii sau grupuri, controlează, direct sau indirect, nu mai puţin de 40% din cifra de afaceri a celor mai importante companii din lume.

Romania Libera: Hidroelectrica subvenţionează companii private din banii contribuabililor

Comisia Europeană (CE) analizează contractele încheiate de Hidroelectrica cu Arcelor- Mittal Galaţi şi Alro Slatina, dar şi cu unii distribuitori de energie cu amănuntul, pe motiv că acestea s-au realizat la tarife sub nivelul pieţei, a declarat Joaquin Almunia, vicepreşedinte al CE. „Ştiu că trecem prin vremuri grele, dar subvenţiile indirecte nu sunt o soluţie pentru a rezolva anumite probleme din diverse sectoare. Prin tarife reduse la electricitate acordate anumitor jucători, se reduce preţul de cost la beneficiar, dar sunt periculoase pentru concurenţă. Analizăm un potenţial ajutor primit de ArcelorMittal şi Alro, prin care Hidroelectica le-a acordat tarife reduse, şi, de asemenea, analizăm contractele Hidroelectrica cu distribuitorii cu amănuntul şi cu alţi clienţi industriali. Consumatorii industriali din alte sectoare sunt afectaţi pentru că trebuie să plătească preţuri mai mari din cauza distorsionării pieţei”, a spus Almunia, care este şi comisar pentru Concurenţă, prezent la conferinţa „Concurenţa în sectoare-cheie ale economiei româneşti”.

Lasati un comentariu