Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 25 mai 2010

Ziarul Financiar:

Cu active de 2,5 mld. lei, castigurile celor mai mari manageri de fonduri de-abia trec de cateva milioane

Cel mai mare administrator de fonduri mutuale, Erste Asset Management, cu active in portofoliu de 1,5 miliarde de lei, a incheiat anul trecut cu un profit de 0,2 milioane de lei, in timp ce al doilea clasat, Raiffeisen Asset Management, care administreaza peste un miliard de lei, a castigat 2,2 milioane de lei in 2009.

Gandul:

Cum poţi scăpa de impozitul de 16% pus de stat pe depozitele bancare

Soluţia recomandată de specialişti este contul de economii, care este asimilat unui cont curent şi care, conform legii, este scutit de impozitare. Există însă o condiţie obligatorie pentru ca acest cont să nu fie taxat cu 16%: dobânda oferită clientului trebuie să fie mai mică decât cea de referinţă de pe piaţa interbancară, iar contul de economii să fie constituit pe perioadă nedeterminată.

Financiarul:

Cele mai bune randamente: actiunile din sectorul utilitatilor

O parte din indicii Bursei de Va­lori Bucuresti mai au inca va­lori peste cele de la sfarsitul anului. In schimb, indicele sectorului financiar se afla cu 12,43% sub nivelul din decembrie 2009. Raportat insa la sectoarele pre­zente la cota Bursei, companiile de utilitati si cele metalurgice au reusit sa aiba un randament de doua cifre in primele cinci luni ale anului in curs. De la inceputul acestui an, indicii BET si BET-C au urcat cu 4,54%, respectiv 8,76%.

Dailybusiness.ro:

Cele mai apreciate aplicatii de business pentru iPhone, Nokia si Blackberry

Terminalele iPhone, Nokia si Blackberry au “in spate” magazine cu mii sau chiar sute de mii de aplicatii. DailyBusiness.ro va prezinta cateva dintre programele considerate de mai multe publicatii sau bloguri tehnologice ca fiind cu adevarat utile si apreciate de alti utilizatori.


Lasati un comentariu