Marti, 25 martie 2014

Revista presei – 25 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: Broker francez: Aş investi la Bucureşti acum, nu la Paris

Gilles Boyer, preşedintele Comi­te­tului Director al Assya Group, com­pa­nie financiară recent intrată pe piaţa lo­ca­lă, spune că România şi statele din re­giunea Europei de Est sunt ţinte de in­ves­tiţii mai bune decât Franţa graţie perspec­tivelor mai mari de creştere eco­no­mică şi gradului redus de îndatorare. “Analizele macroeconomice ne ara­tă că statele din Europa de Est, aşa cum este România, au un potenţial de creş­te­re ridicat, iar gradul de îndatorare este re­dus în comparaţie cu statele mature, aşa cum este Franţa. Aş investi la Bucu­reşti acum, nu la Paris, pentru că atunci când pie­ţele îşi vor reveni, Europa de Est va con­duce creşterea”, a spus Gilles Boyer, preşedintele Comitetului Direc­tor al Assya Group cu sediul la Paris şi direc­tor executiv al diviziei de brokeraj a gru­pului Gilles Boyer.

Wall-street.ro: Patriciu: Romania e ca doi ciobani care se lauda cat de buni sunt la sex

Omul de afaceri Dinu Patriciu compara Romania cu doi ciobani care se lauda pe un varf de munte cat de buni sunt la sex, dar constata cu amaraciune ca sunt singuri. “Erau doi ciobani pe un varf de munte si se uitau spre satele din vale: «Daca te gandesti cat de bine ne descurcam noi la sex, dar ce pacat ca suntem singuri…», a spus Patriciu, potrivit Mediafax. El a adaugat ca in Romania se vorbeste mult de potential, dar nu se face nimic.

DailyBusiness.ro: Cum iesim din blocada bancherilor? Imprumutul “prin noi insine”

Romania ar putea depasi fara probleme criza financiara de proportii care se profileaza, ca urmare a retragerii finantarilor bancilor straine, daca statul isi va face curaj si va lansa, din nou, obligatiuni pentru populatie si titluri de stat pe Bursa, afirma oamenii de afaceri, citati de DailyBusiness.ro. O politica in genul “prin noi insine” ar putea scoate la lumina banii negri din economie si ar limita apetitul de speculatii al bancherilor.

HotNews.ro: Cristian Popa, BNR: Nu vad un risc de scadere a expunerilor bancilor pe termen scurt

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat joi ca nu vede un risc de scadere a expunerilor bancilor pe termen scurt, dupa ce Banca Austriei a atentionat institutiile de credit cu capital austriac ca finantarile pe care le vor acorda pe piata din Romania sa se bazeze in cea mai mare parte pe depozitele atrase local. Oficialul BNR a precizat ca, din cauza acestui fapt, vede mai degraba un risc de crestere mult mai lenta a finantarilor in viitor. “Cred ca bancile mama vor face diferente intre tari in care au expuneri si vor face diferente intre afaceri in tarile respective, iar Romania, avand fundamente economice corectate fata de sfarsitul lui 2008 si in imbunatatire, va putea sa beneficieze de o mentinere a expunerilor. Nu vad un risc pe termen scurt de scadere a expunerilor, mai degraba riscul va fi acela de crestere mult mai lenta de acum incolo a finantarilor”, a spus Cristian Popa in cadrul conferintei The Economist organizata la Bucuresti.

Romania Libera: Cum să nu-ţi pierzi economiile în criză

Nu toată lumea va reuşi să-şi protejeze banii în următorii ani. Economiştii consultaţi de RL explică cum pot fi minimizate riscurile. Criza economică şi financiară mondială au dat peste cap toate conceptele tradiţionale de investiţii. Dintre plasamentele riscante, bursele încă oscilează violent iar piaţa imobiliară nu se ştie când îşi va termina căderea. Însă până şi plasamentele cândva considerate conservatoare au devenit problematice. Băncile se clatină sub povara creditelor neperformante iar falimentul Greciei a demonstrat că statele nu îşi onorează chiar întotdeauna obligaţiunile. Unul dintre puţinele refugii pentru astfel de momente, aurul, a ajuns la cotaţii atât de ridicate încât se poate prăbuşi oricând. Iar monedele care în mod tradiţional se întăresc pe timp de criză – franci, yeni, coroane suedeze, daneze sau norvegiene şi dolari australieni sau canadieni – sunt acum sabotate de propriile guverne, pentru a păstra competitivitatea la export.

Lasati un comentariu