Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 26 august 2011

Ziarul Financiar: Săptămâna viitoare se decide soarta Oltchim, dar şi a omului care conduce de peste 20 de ani cel mai mare combinat chimic al ţării

Acţionarii Oltchim vor discuta săptămâna viitoare contractarea unor finanţări de circa 250 mil. euro, dar şi numirea unui nou preşedinte al Consiliului de Administraţie. Constantin Roibu, care este de 20 de ani director general, spune că este dispus să demisioneze dacă nemţii de la PCC garantează restructurarea combinatului. Situaţia de la Oltchim Râm­ni­cu Vâlcea (OLT) se complică pe zi ce trece, de curând Con­stantin Roibu, care se află la conducerea combinatului chi­mic de peste 20 de ani, a cerut într-un mod voalat ajutorul principalului inamic al său, minoritarii de la PCC, pentru a redresa activitatea Oltchim şi a susţine cu finanţare compania în schimbul retragerii lui din funcţia de director general.

Fin.ro: Afacerile brokerilor au crescut cu 20% in 2010, pana la 77,5 milioane de lei

Dupa un an de crestere puternica a cotatiilor actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), investitorii au prins curaj ca si in 2010 sa-si indrepte o parte importanta a plasamentelor catre piata de capital, fapt ce putea readuce spe­rantele brokerilor privind revenirea activitatii lor. In 2010, valoarea tranzactiilor intermediate cu actiunile listate a ajuns la 5.600,6 milioane de lei, cu o medie zilnica de 21,9 milioane de lei, in crestere usoara fata de cea din 2009.

Wall-street.ro: Tarom decoleaza spre Bursa: “Investitorii au nevoie de discount”

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) recomanda Guvernului ca micii investitori sa beneficieze, la oferta de vanzare pe bursa a 20% din actiunile Tarom, de un discount fata de pretul la care vor putea subscrie jucatorii institutionali, si testarea interesului pietei. “Pe langa profilul companiei, in succesul oricarei oferte un element esential il constituie alocarea unui procent din oferta investitorilor de retail, precum si stabilirea unui pret al ofertei la un discount suficient de mare fata de pretul din piata al actiunii, in cazul ofertelor secundare. In cazul ofertelor primare, testarea potentialului interes al investitorilor institutionali prin realizarea unui book-building, coroborata cu oferirea unui discount investitorilor de retail fata de investitorii institutionali, este recomandabila”, se arata intr-un comunicat al BVB, citat de Mediafax.

DailyBusiness.ro: Luxul prinde la romani: Hainele, ceasurile si bijuteriile high-end, mai profitabile in 2010

Retail-ul de lux a reusit sa isi pastreze farmecul si stralucirea chiar si in vremuri de criza: hainele, bijuteriile, ceasurile si parfumurile high-end nu au reprezentat o exceptie printre preferintele de shopping ale romanilor. DailyBusiness.ro iti prezinta mai jos cum a evoluat piata bunurilor de lux anul trecut si care sunt cele mai interesante miscari din piata. Louis Vuitton Romania, parte a celui mai mare producator de bunuri de lux din lume Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), a reusit anul trecut sa-si dubleze profitul la 3,3 milioane de lei (783.0000 euro) de la 1,6 milioane de lei in 2009, cu toate ca la nivel local LV opereaza un singur magazin.

Romania Libera: România deţine 86 miliarde de dolari în aur

Geologii estimează că în subsolul ţării există 1.500 tone aur. Din cauza costurilor mari de exploatare, o mare parte va rămâne în pământ mult timp de-acum încolo. Valoarea aurului care s-ar afla acum în România este de peste 86 miliarde de dolari, potrivit evaluării rezervelor din subsol făcute de Institutul Geologic Român (IGR)şi raportat la preţul actual, de 1.800 de dolari pe uncie.  „Cantitatea de 1.500 tone nu cred că este supraestimată, deşi nu toate prog­nozele sunt conturate cu ace­eaşi precizie. Unele date se bazează pe cercetări amănunţite. Roşia Montana este campionul absolut, cu rezerve între 600 şi 700 tone de aur, dar mai sunt la Bucureşci-Rovina cam 100 tone de aur, sau la Barza, circa 300 de tone”, ne-a explicat Gavril Săbău, director ştiinţific al IGR.

Lasati un comentariu