Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei – 26 mai 2010

Ziarul Financiar:

SIF-urile se incarca cu actiuni pe scaderea Bursei

Dupa ce au stat mai mult departe de Bursa pe corectia si revenirea pietei din anul 2009, SIF-urile au devenit anul acesta mult mai active in piata, realizand achizitii aproape zilnice la cateva companii listate imediat ce cotatiile acestora au inceput sa scada puternic.

Bursa:

Elizabeth Parrott, Bursa din Londra: “Nu am fost contactaţi pentru o eventuală listare a Fondului Proprietatea la noi”

Elizabeth Parrott, manager al London Stock Exchange (LSE) pentru Europa Continentală, a spus, ieri, că reprezentanţii bursei londoneze nu au fost contactaţi, până acum, în vederea unor discuţii preliminare pentru listarea Fondului Proprietatea la Londra. Elizabeth Parrott a participat, ieri, la un seminar organizat de Bursa londoneză despre finanţarea prin piaţa de capital.

Gandul:

Asigurarea locuinţei, obligatorie din iulie. De unde se cumpără şi cât costă

Românii îşi vor putea cumpăra asigurări obligatorii pentru locuinţe începând din iulie sau cel mai târziu din august acest an. Termenul a fost avansat marţi de directorul general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea. PAID este societatea care va emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor. În ultimii ani au fost date publicităţii mai multe date de la care ar urma să demareze campania de vânzare a asigurărilor obligatorii ale locuinţelor.

DailyBusiness.ro:

Atac la duty-free-uri: Guvernul vrea sa le inchida cu totul, patronii ameninta cu procese

Incepand din luna iunie, nu vom mai putea cumpara din magazinele duty-free decat maxim 2 pachete de tigari si o sticla de whiskey. Guvernul vrea sa creasca de 10 ori taxa de licenta, iar in 5 ani, sa ingroape afacerile duty-free-urilor. Patronii ameninta statul roman cu un proces international la Curtea de Arbitraj Comercial de la Washington.

Lasati un comentariu