Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei-27 mai 2010

Ziarul Financiar:

Statul vinde tot pentru a face rost de bani: 450 mil. euro pentru 11% din Petrom

Ministerul Economiei, care detine in prezent 20,6% din actiunile Petrom (SNP), cea mai mare companie din Romania, se pregateste sa vanda prin intermediul bursei un pachet de 11,84% din participatia sa la capitalul producatorului de petrol si gaze, tranzactie din care ar putea incasa peste 450 mil. euro, conform preturilor cu care s-au tranzactionat ieri titlurile SNP.

Financiarul:

Cutremurul de pe Bursa a afectat serios si randamentele fondurilor mutuale

Randamentele fondurilor cu pla­samentele preponderent in ac­tiuni au scazut puternic in ul­tima luna si jumatate, ur­mand corectiile puternice ale Bursei de Valori, in conditiile in care asset managerii spun ca nu au facut modificari importante in portofolii. Cel mai mult au avut de suferit fondurile cu expunere sem­nificativa pe SIF-uri, multe dintre acestea intrand in teritoriu negativ sau ramanand cu profituri de numai cateva procente.

Gandul:

Cum explică statul noile taxe: afectează mai ales persoanele fizice şi salvează 10.000 de bugetari. Ce bani pierdeţi după noul Cod Fiscal

Vor creşte impozitele pe locuinţe, se vor impozita toate tichetele, programatorii rămân fără facilităţi fiscale la salariu iar angajaţii plătiţi pe drepturi de autor vor trebui să ducă la Fisc bani de acasă. Statul speră să obţină astfel 200 de milioane de euro.

Dailybusiness.ro:

Ocupati cu propaganda, ministrii uita sa scrie pe site pe ce cheltuiesc banii si cati angajati au. Vezi topul celor mai secretoase ministere

Ati intrat vreodata pe site-ul unui minister? Daca da, cu siguranta ati fost impresionat de volumul informatiilor. Asta nu inseamna ca ati si gasit date despre ce va doare mai tare, adica felul in care ne folosesc banii sau alte informatii utile, ori pur si simplu care tin de o minima transparenta. DailyBusiness.ro a trecut in revista cat de transparente, sau dimpotriva, opace, sunt ministerele pe site-urile proprii.

Lasati un comentariu