Joi, 25 septembrie 2014

Revista presei – 27 septembrie 2011

Ziarul Financiar: Şeful BVB: Aduceţi companiile de stat pe bursă. Listarea este mai bună, mai simplă şi mai ieftină decât managementul privat

Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), consideră listarea companiilor de stat o alternativă mai bună şi ieftină la numirea de manageri privaţi la conducerea companiilor de stat.

Wall-street.ro: Expert financiar britanic: “In Europa, actiunile au ajuns la preturi de iti lasa gura apa”

Crispin Odey, presedintele companiei britanice de investii Odey Asset Management si unul dintre cei mai cunoscuti administratori de fonduri din Marea Britanie, se declara puternic in favoarea achizitiilor de actiuni in aceasta perioada, chiar daca, recunaoste el, perspectivele geopolitice ale lumii sunt foarte proaste.

DailyBusiness.ro: Ne doare falimentul lor? Cum se vor servi grecii din banii romanilor

Saptamana aceasta este una decisiva pentru Grecia, afirma analistii economici citati de AFP. Daca guvernul de la Atena nu va reusi sa convinga expertii FMI, UE si Bancii Mondiale sa deblocheze transa de 8 mld.euro din imprumut, Grecia va intra oficial in incapacitate de plata. Daca Atena da faliment, va fi mare deranj in Romania, afirma analistii economici. Grecia mai dispune de bani doar pana in octombrie, a declarat luni adjunctul ministrului elen de Finante, Filippos Sachinidis, subliniind ca tara are nevoie urgenta de urmatoarea transa a imprumutului de la UE si Fondul Monetar International (FMI).

HotNews.ro: Decizie CSAT: Autoritatile au renuntat in mod oficial la infiintarea gigantilor energetici Electra si Hidroenergetica/ Vor fi create in schimb alte companii: Oltenia si Hunedoara

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a abrogat in sedinta de luni, 26 septembrie, hotararea Consiliului luata pe 21 ianuarie 2010, privind reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice prin infiintarea a doua mari companii Electra si Hidroenergetica. Din acest moment, Guvernul este liber sa separe minele viabile de la CNH de cele neviabile, si sa infiinteze doi mamuti mai mici: Oltenia si Hunedoara. Procesul de infiintare a companiilor Electra si Hidroenergetica a esuat cu multe luni in urma, insa pentru a pune in practica o solutie alternativa de reorganizare a sistemului energetic, Guvernul avea nevoie de o decizie a CSAT.

Capital: Cum să te angajezi la BNR unde salariul mediu sare de 1.250 de euro

Banca Naţională a României (BNR) angajează. Este pentru a doua oară în acest an şi scoate la concurs 17 posturi care presupun calificări extrem de variate de la economist sau jurist cu experienţă până la fochist sau şofer. Salariul mediu în instituţie este de peste 1.250 de euro însă cerinţele la angajare sunt pe măsură. În plus imaginea BNR ca instituţie este o garanţie a succesului în CV-ului oricărui român, mai ales al celor care intenţionează să se angajeze în mediul bancar.

Adevarul: De ce pierdem investiţii de miliarde de euro în energie

Sectorul energetic românesc este extrem de atractiv pentru investitorii străini, întrucât are nevoie de investiţii uriaşe, iar resursele sunt variate şi încă neutilizate la adevăratul lor potenţial. În 2010, pentru a atrage investiţii, Ministerul Economiei început să lucreze la o nouă strategie energetică a României pentru următorii 25 de ani. Aceasta pentru că actuala strategie a fost adoptată în 2007, când realităţile economice erau cu totul altele.

Lasati un comentariu