Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei – 28 mai 2010

Ziarul Financiar:

Actiunile Fondului Proprietatea au pierdut o treime din valoare in doua luni

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) se tranzactioneaza in prezent la 35% din valoarea nominala, la mica publicitate, in scadere cu peste 30% fata de maximul de 0,5 lei atins in martie, potrivit informatiilor obtinute de ZF de la persoanele implicate in tranzactii.

Financiarul:

Bursa de la Bucuresti a cazut ca si cum tara ar fi in pragul falimentului

Pietele bursiere din tarile cele mai expuse pe criza datoriilor din zo­na euro au pierdut putin peste 20% pe parcursul puseului de pa­nica din ultima luna si ju­ma­ta­te, in timp ce la Bucuresti caderile au ajuns la 35%, depasindu-le chiar si pe cele din Grecia, tara care ar fi fost practic in fa­li­ment fara ajutorul de urgenta al Uniunii Europe si al FMI.

Dailybusiness.ro:

Astazi este Ziua Libertatii Fiscale: Pana acum am muncit pentru stat, de acum muncim pentru noi

Romanii au ajuns sa munceasca 147 de zile pe an (aproape 5 luni) pentru a asigura cheltuielile statului, releva un studiu realizat de Centrul Independent de Studii in Economie si Drept. Expertii, citati de DailyBusiness.ro spun ca, in conditiile in care statul va continua sa cheltuiasca fara noima, povara fiscala va creste si, in loc sa muncim pentru noi, vom da din ce in ce mai multi bani statului.

Gandul:

De ce este nevoie de reformarea sistemului de pensii şi ce se întâmplă în alte ţări?

De mai bine de un an de zile, toti romanii vorbesc despre reforma sistemului de pensii. Guvernul justifica masurile pe care intentioneaza sa le ia prin faptul ca numarul de contribuabili la bugetul de pensii scade de la un an la altul, iar numarul de pensionari creste, ceea ce va duce, in cativa ani la imposibiliatea finantarii deficitului din sistem.

Lasati un comentariu