Duminica, 20 aprilie 2014

Revista presei – 28 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: Pragul la SIF-uri, din nou la mâna deputaţilor. Ce şanse sunt ca investitorii să primească dezlegare la active de 1,4 miliarde de euro

Proiectul legislativ de ridicare a pragului de deţinere de la 1% la 5% din capitalul SIF-urilor este programat să intre luni sau marţi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor. După doi ani de amânări nici iniţiatorii proiectului nu mai bagă mâna în foc că votul final va avea loc în această săptămână. Săptămâna aceasta se joacă un nou episod de serialul ridicării pragului de deţinere la SIF-uri, proiectul legislativ fiind trecut la punctul 29 pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din 28 şi 29 noiembrie după ce săptămâna trecută parlamentarii au amânat dezbaterea proiectului.

Wall-street.ro: Konieczny, FP: Nu intentionam sa investim mai multi bani in afara Romaniei

Statul si-a pierdut puterea de decizie la Fondul Proprietatea (FP) iar Franklin Templeton a obtinut OK-ul actionarilor pentru extinderea atributiilor de administrare. Se va schimba politica de investitii a Fondului?  Managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, spune intr-un interviu acordat Wall-Street.ro ca va miza pe o schimbare a structurii portofoliului, concentrandu-se astfel pe actiunile listate. De asemenea, investitiile peste granitele tarii ar putea sa devina sa fie reduse semnificativ.

DailyBusiness.ro: Grupari de forte: “Unele banci mici nu vor supravietui decat prin fuziune”

Pierderile tot mai mari inregistrate de banci si mediul economic instabil vor duce la noi achizitii sau fuziuni pe piata locala, institutiile financiare, in special cele de dimensiuni mici, dorind consolidarea activitatilor. Vezi ce banci se vor afla in aceste situatii. Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului pentru Economie Aplicata (GEA), spune ca e normal sa intalnim achizitii si fuziuni pe piata bancara. “In perioade dificile se recurge la consolidari. De asemenea, pierderile din sistem vor duce la noi fuziuni si achizitii”, a precizat el.

HotNews.ro: Guvern: Concerne mari, pe cale sa deruleze investitii de ordinul sutelor de milioane de euro in Romania

Concerne mari sunt pe cale sa deruleze investitii ordinul sutelor de milioane de euro in Romania, a declarat duminica premierul Emil Boc la emisiunea “Dupa 20 de ani” de la Pro Tv, potrivit Mediafax: “In acest moment sunt foarte multe investitii care sunt pe cale sa se deruleze in Romania si concerne mari si importante. Sunt investitii de ordinul sutelor de milioane de euro, in IT de exemplu. Din motive de confidentialitate nu pot sa va dau numele. Un mare concern, cand isi face un plan de afaceri, se bazeaza pe un confidentialitate pana la momentul startului acelei investitii in Romania”.

Capital: Minimum trei giranţi şi avansuri de 40% pentru un credit ipotecar

Ipoteca pe imobilul cumpărat pe credit a devenit o garanţie insuficientă pentru bancă. Numărul codebitorilor acceptaţi este în creştere, iar valoarea avansului cerut, la fel. LTV – în sens larg, Loan To Value -  reprezintă de fapt ponderea creditului în valoarea garanţiei imobiliare. Mai exact, dacă un imobil este evaluat de bancă la 60.000 de euro, creditul permis de normele BNR şi cele proprii ale fiecărei bănci nu poate depăşi o valoare de 70%-75% (exceptând imobilele luate pe programul Prima Casă) din această valoare, adică un maximum de 48.000 de euro.

Evenimentul zilei:  Ce fac bancherii cu banii pe care îi deţin?

A economisi înseamnă astăzi mai mult decât ne-am obişnuit. A economisi înseamnă să administrezi responsabil disponibilităţile tale financiare, indiferent cât de mici sau de mari sunt acestea. Dincolo de definiţia arhicunoscută din dicţionar, discutăm despre o diversificare a opţiunilor. La prima vedere pare complicat, însă nu este aşa. Aplicând câteva principii simple lună de lună se creează obiceiuri noi, obiceiuri care vor rămâne cu noi indiferent de ciclurile economice, iar în timp, beneficiile materiale se materializează în sume de bani deloc neglijabile. Ce fac cu banii lor cei care lucrează cu bani în fiecare zi? Exemplul personal funcţionează cel mai bine.

Lasati un comentariu