Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei – 28 octombrie 2010

Ziarul Financiar:

FMI ia în calcul pentru 2011 un al treilea an de scădere economică

FMI ia în calcul riscul ca 2011 să fie al treilea an consecutiv de recesiune pentru economia României, acceptând în calculele sale pentru prima dată posibilitatea ca evoluţia PIB să fie de -1%, afirmă surse participante la discuţiile din aceste zile cu misiunea Fondului aflată la Bucureşti pentru “desenarea” proiectului de buget pe anul viitor.

Financiarul:

Mugur Isarescu: „De ce nu trebuie sa ne minunam de ceea ce se intampla in tara asta

„Cum putem vorbi de coerenta politicilor macroeconomice, cand discursul public indica reducerea TVA pentru a iesi din criza, dupa ce aceas­ta, prin „forta lucrurilor”, a fost marita cu cinci pun­cte procentuale”?, a pus o intrebare retorica guverna­to­rul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, criticand discursul neclar al politicienilor. Oficialul BNR a explicat ieri ca majorarea taxei pe valoarea adaugata a perturbat ciclul economic, fiind motivul principal pentru care dobanda de politica monetara nu a mai fost redusa, masura esentiala pe timp de criza.

Gandul.info:

Topul judeţelor rău-platnice. Restanţele au explodat în septembrie, până la 3,7 miliarde de €

Bucureştiul şi Bihorul conduc detaşat topul naţional al restanţierilor la credite pe luna septembrie, aici fiind consemnate cele mai mari valori ale restanţelor totale, în lei şi valută, arată datele Băncii Naţionale a României (BNR). Astfel, la sfârşitul lunii trecute, creditele restante ale bucureştenilor însumau 5,14 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o pondere a întârzierilor la plată în total credite de 6,36%. Chiar dacă împrumuturile restante ale bihorenilor reprezintă cam un sfert din creditele cu întârzieri din Capitală, respectiv 1,2 miliarde de lei, îngrijorătoare este ponderea acestei sume în total împrumuturi.

Dailybusiness.ro:

Cat mai platesc romanii pentru un Revelion de lux? Anul acesta, intre 5.000 si 30.000 de euro

Turistii romani consumatori de destinatii de lux s-au orientat spre destinatiile clasice, asa ca insulele Maldive conduc topul celor mai scumpe vacante de Revelion vandute pe piata locala pana acum.Insulele Maldive sunt printre cele mai cerute destinatii de romani pentru o vacanta de lux in perioada Revelionului. “Am vandut o vacanta de o saptamana pentru 4 persoane in perioada Anului Nou cu 30.000 euro”, spune Sorin Stoica proprietarul agentiei de turism tailor-made (vacante personalizate-n.r.) Eturia.

Lasati un comentariu