Marti, 15 iulie 2014

Revista presei – 28 septembrie 2011

Ziarul Financiar: Un fond administrat de doi foşti bancheri a câştigat 14% în euro într-o lună. Ce reţetă au avut?

Fondul diversificat Audas Piscator, unul dintre cele mai mici din piaţă, este performerul pieţei de fonduri mutuale cu un randament de 14% în euro în ultima lună. Strategia din spatele performanţei a fost pariul short pe indicii americani. Administratorul fondului este societatea Piscator Capital, controlată de Liviu Ştefan Arnăutu, fost dealer-şef al Emporiki Bank, şi condusă de Dragoş Balaci, la rândul său fost bancher, lucrând ca dealer-şef la ABN Amro (în prezent RBS Bank). Audas Piscator are active de cca 500.000 euro, în condiţiile în care cel mai mare fond din piaţă are o avere de peste 300 mil. euro.

Wall-street.ro: Declaratii socante ale unui trader: Adorm sperand la inca o recesiune. Intr-un an, economiile se evapora

Alessio Rastandi, un trader independent pe Bursa din Londra, a starnit uimire in cadrul unui interviu acordat postului britanic BBC, declarand, cat se poate de sincer, ca in fiecare seara adoarme visand la inca o recesiune pentru a face mai multi bani.“Marile fonduri de investii nu au incredere in acest plan de salvare (n.red. propus de guverne si institutiile financiare internationale); acesta nu va functiona.  Fondurile stiu ca piata este <prajita> si isi muta banii spre investitii mai sigure, precum titlurile de stat sau dolarul american”, a declarat Alessio Rastandi.

DailyBusiness.ro: 5 industrii unde productia locala face legea in piata

Importurile nu au reusit sa cucereasca mai mult de 10% din aceste piete, dominate in continuare de productia locala. Vezi ce industrii locale satisfac consumul intern in proportie de peste 90%.
1. Industria berii In prezent, 99% din cantitatea de bere consumata in Romania este asigurata din productia interna, potrivit datelor Asociatiei Berarii Romaniei. Industria berii genereaza in total un numar de 96.400 locuri de munca, atat in unitatile de productie, cat si in sectoare adiacente precum retail, industrie ospitaliera, furnizori si distribuitori.

Hotnews.ro: Constantin Buzoianu este noul sef al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) 

Comisiile reunite de buget, finante au audiat si avizat favorabil, marti, candidatura lui Constantin Buzoianu pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), dupa ce Romeo Ionut Comaniciu, avizat saptamana trecuta pentru acest post, si-a retras candidatura, informeaza Mediafax. La momentul avizarii sale, HotNews.ro a relatat ca Romeo Comaniciu, director al sucursalei Astra din Brasov s-ar putea afla intr-un conflict de interese, in conditiile in care acesta detine firma Anro Consulting SRL, care este agent de asigurari al Astra Asigurari, dar si 25% din firma Amouliani SRL, care ofera activitati de brokeraj in asigurari, fara a avea o autorizare din partea CSA.

Capital: Omul pe care dezastrul financiar l-a făcut celebru. Îți este cunoscut!

Probabil că dacă nu ar fi venit criza financiară, ar fi rămas un simplu profesor universitar la Stern School. Dar pentru că s-a întâmplat să aibă dreptate, numele lui stârnește acum două tipuri de reacții: de admirație, de la cei care îl consideră un vizionar, sau de repulsie din cauza faptului că discursul său nu este îndreptat decât într-o singură direcție: aceea a falimentelor și a adâncirii crizelor.

Romania Libera: Cât mai face CFR Marfă?

În urmă cu trei ani, statul spera să încaseze un miliard de euro din vânzarea CFR Marfă. Acum ar putea să nu găsească cumpărător. Statul va vinde cel puţin jumătate din pachetul de acţiuni al CFR Marfă, operatorul feroviar naţio­nal de transport. Potrivit unui proiect de HG, aprobat luni de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Ministerul Transporturilor este mandatat să vândă peste 50% din acţiuni, respectiv un pachet mai mare decât cel anunţat iniţial de autorităţi, de 20%.

Lasati un comentariu