Vineri, 28 februarie 2014

Revista presei – 29 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: Investitorii de pe bursă au la ce visa în 2012. Statul pregăteşte şi listarea Romgaz

Ministerul Economiei a anunţat că aşteaptă oferte din partea firmelor de brokeraj şi a consorţiilor interesate să intermedieze listarea la bursă a producă­torului de gaze naturale Romgaz Mediaş, cea mai profitabilă companie din portofoliul statului. Aceasta ar fi cea mai importantă ofertă derulată pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de la înfiinţare, chiar mai importantă decât oferta Petrom din acest an, deoarece ar marca venirea pe bursă a uneia dintre primele cinci companii din România din punctul de vedere al valorii de piaţă.

Wall-street.ro: Alegeri la SIF Moldova: Actionarii au votat degeaba, administratorii decid castigatorul

Nume mari s-au batut pe functia de administrator la SIF Moldova (SIF2), insa rezultul alegerilor i-a dezamagit pe toti: niciunul dintre candidati nu a fost declarat castigator din cauza unor dificultati legale tipic romanesti.  Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, si Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), sunt cei doi candidati care au intrat in turul doi al alegerilor de luni. In ambele tururi cei doi au obtinut procente de voturi similare: 33% – Mihai Chisu si 21% – Mircea Oancea.

HotNews.ro: Seful Erste, Andreas Treichl: Reactia lui Traian Basescu este de inteles, orice presedinte doreste finantarea economiei

Declaratia presedintelui Traian Basescu privind eventuala limitare a expunerilor bancilor austriece in Romania este de inteles, avand in vedere ca orice sef de stat doreste ca bancile cu prezenta locala sa finanteze economia, apreciaza directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl. “Cred ca reactia lui este foarte de inteles. Daca sunt presedintele statului, vreau sa am in interior banci care sunt dispuse sa sprijine cresterea economica a tarii”, a declarat Treichl pentru Mediafax. Presedintele Basescu a declarat, joi, ca bancile statelor europene au obtinut “profituri uriase” in Romania, iar daca se pregatesc sa o lase nefinantata in criza este “lipsa de fair play”, el spunand ca vrea sa creada ca statele venite mai tarziu in UE nu vor fi puse sa plateasca “lacomia” bancilor.

Capital: PLANUL de care lumea începe să vorbească: Să ne lăsăm pe mâna lui George Soros

Seeking Alpha este unul dintre cele mai cunoscute site-uri specializate pe finanțe care există la ora actuală și unul dintre puținele recomandate de Roubini. Printr-un articol intitulat “Planul lui Soros de a redresa Europa este soluția corectă”, Seeking Alpha deschide drumul unor discuții pe care mulți le-ar considera de neconceput: Este Soros, cel care “a spart Banca Angliei,” salvatorul lumii? Într-un articol publicat pe Financial Times, investitorul american George Soros a expus planul său ce presupune şapte paşi, pentru salvarea zonei euro de criza datoriilor.

DailyBusiness.ro: Pe urmele lui Tender: Cum vor patronii romani sa cucereasca Africa

Africa este noul “El Dorado” pentru firmele din Romania. In cautarea unor noi afaceri dupa ce business-urile din UE nu mai sunt ce-au fost odata, investitorii romani au descoperit continentul “negru”, o zona in care controversatul afacerist Ovidiu Tender invarte sute de milioane de euro. Odata cu “Primavara araba”, interesul firmelor straine pentru nordul Africii a crescut. Democratizate prin vointa populara sau cu ajutorul fortei, tarile din regiune urmeaza sa implementeze, in urmatorii ani, “binefacerile” capitalismului, iar firmele romanesti nu vor sa lipseasca de la impartirea noii piete de consum.

Lasati un comentariu