Joi, 25 septembrie 2014

Revista presei – 29 septembrie 2011

Ziarul Financiar: Tranzacţia anului? Gazprom intră în România prin achiziţia a 130 de benzinării OMV Petrom. Chiar preşedintele Băsescu a spus că în spatele OMV ar fi şi ruşii

Petrom, cea mai mare companie locală, este în negocieri cu sârbii de la NIS, controlaţi de Gazprom, pentru vânzarea a 130 de unităţi. Petrom, controlată de austriecii de la OMV, analizează varianta vânzării a circa 130 de benzinării, aproape un sfert din întreaga sa reţea de distribuţie a carburanţilor. Potrivit unor surse din piaţă, producătorul de petrol şi gaze local este chiar într-un proces de due diligence cu sârbii de NIS, grup petrolier controlat de ruşii de la Gazprom, dar nu se ştie dacă acest proces va rezulta şi într-o tranzacţie. Reprezentanţii Petrom nu au comentat pe marginea acestei informaţii până la închiderea ediţiei.

Wall-street.ro:KBC Securities redevine Swiss Capital dupa ce belgienii ies din actionariat

Cel mai mare broker care activeaza pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reveni la denumirea de Swiss Capital, spune Sorin Apostol, presedintele societatii de intermediere. Apostol si Bogdan Juravle vor deveni si principalii actionari ai Swiss Capital, dupa ce belgienii de la KBC isi vand participatia din cadrul companiei.

DailyBusiness.ro: “Dezbina (indatoreaza) si cucereste”. Cum ar putea ajunge Romania in situatia Greciei

Grecia este cu un picior in groapa si isi va plati ignoranta cu averea nationala chiar daca nu va ajunge la incapacitatea de plata. O spun expertii citati presa internationala. Analistii afirma ca, daca si noi vom continua sa ne imprumutam “fara numar”, vom ajunge in aceiasi situatie. Francezii de la La Tribune afirma ca Germania are un plan prin care va pune mana pe industria acestei tari, cu sau fara sa o salveze de la faliment.

HotNews.ro: Guvern: Statul va subventiona si garanta creditele pentru reabilitarea fatadelor

Guvernul a aprobat miercuri normele de aplicare a legii 153/2011 privind reabilitarea fatadelor degradate ale cladirilor, a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea. Lucrarile de reabilitare a fatadelor vor fi finantate in proportie de 10% din surse proprii ale proprietarilor si de 90% din credite cu dobanzi subventionate si garantate de stat, perioada de rambursare fiind de 5 ani.

Adevarul: Minciuni statistice: rata şomajului

Câţi şomeri sunt în România? Dacă ar fi să dăm crezare datelor Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajului a fost luna trecută de 4,8%, numărul celor fără loc de muncă fiind contabilizat la 437.811.  În această situaţie, o comparaţie cu Spania, de pildă, care are o rată a şomajului declarată de peste 20% ar putea să ne dea impresia că la noi e mult mai bine. Aşa o fi, dacă nu acordăm atenţie faptului că Spania calculează rata şomajului după standarde europene.

Lasati un comentariu