Joi, 25 septembrie 2014

Revista presei – 3 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Doar câţiva norocoşi au câştigat cu bursa şi fondurile mutuale în primele nouă luni: Cel mai tare fond mutual: a vândut toate acţiunile înainte să cadă Bursa şi a câştigat 16% anualizat

Pariul pe acţiuni în primele trei luni din an, când Bursa a urcat cu 15%, şi intrarea pe obligaţiuni începând din aprilie, în pragul declanşării crizei datoriilor, a fost strategia care a făcut din fondul OTP Obligaţiuni performerul industriei, cu un randament de 12,35% în primele nouă luni. Randamentul anualizat al fondului se ridică la circa 16%, fiind de 2,5 ori mai mare decât cel adus de un depozit bancar în lei deschis la începutul anului. Fără să ştie, administratorii fondului OTP Obligaţiuni (fost Balansis) au luat în primăvara acestui an cea mai bună decizie de investiţii din rândul tuturor managerilor de fonduri de investiţii.

Wall-street.ro: Companiile care detin S&P 500 si Dow Jones vor unificarea afacerilor cu indici bursieri

Companiile americane McGraw-Hill si Chicago Mercantile Exchange (CME), care detin Standard & Poor’s 500 si Dow Jones Industrial Average, negociaza fuziunea diviziilor de indici bursieri, au declarat surse apropiate situatiei pentru Bloomberg. Tranzactia analizata prevede ca McGraw-Hill, proprietarul S&P 500, sa detina aproximativ 75% din compania mixta, a spus sursa. News Corp, actionar minoritar la Dow ar primi o participatie redusa, iar CME restul pana la 25%, scrie Mediafax.

DailyBusiness.ro: Leul slab musca rau. Guvernul pierde in inflatie ce castiga din accize

Scaderea puternica a leului din ultima perioada ascunde, dincolo de placa binecunoscuta cu “sentimentul investitorilor”, interesele vadite ale Guvernului Boc. In fiecare an, in preajma datei de 1 octombrie, leul se depreciaza brusc pentru ca statul sa castige mai multi bani din accize. O simpla coincidenta? Potrivit articolului 218 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, accizele la carburanti, energie electrica, gaze, alcool sau tigari se calculeaza pe baza cursului de schimb valutar din prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Anul acesta, cursul pentru accize va fi cel publicat, astfel, de Banca Centrala Europeana pe 3 octombrie. Cursul va fi afisat aici dupa ora 15. Cu alte cuvinte, cu cat leul este mai slab, cu atat acciza este mai mare, deci statul incaseaza mai multi bani. Acesta este si motivul pentru care, de cateva zile incoace, leul bate recorduri negative, unul dupa altul. Vineri, euro a fost cotat de Banca Nationala la 4,3533 lei, cel mai slab nivel pentru leu din ultimele 15 luni. BCE a afisat un curs de 4,3575 lei/euro, cu 2,15% mai mare fata de cel de anul trecut (4,2655 lei/euro).

HotNews.ro: Nouriel Roubini: Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se poate autodistruge

Intemeietorul teoriei socialismului stiintific, Karl Marx, a avut dreptate in privinta autodistrugerii capitalismului, spune, intr-un interviu acordat Wall Street Journal, Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom al Economiei: “Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se distruge din interior”, a afirmat Roubini. “Pietele nu functioneaza”, a mai adaugat el. Nouriel Roubini este de parere ca economia globala merge in directia unei recesiuni colective, in frunte cu Statele Unite, Zona euro si Japonia, iar Guvernele au luat exact masurile gresite, in incercarea lor de a preveni fenomenul.

Evenimentul zilei: Ce modificări fiscale se aplică de la 1 octombrie

Deşi cea mai mare parte din modificările fiscale decise de Guvern la începutul lunii septembrie vor intra în vigoare de la începutul anului viitor, unele noutăţi se aplică de la 1 octombrie.

Este vorba despre depunerea trimestrială a declaraţiei unice de către firmele mici şi alte categorii de contribuabili, precum şi despre modificarea ordinii de stingere a datoriilor către bugetul statului. “Evenimentul zilei” vă prezintă în ce constau aceste noutăţi fiscale şi în ce măsură uşurează viaţa firmelor din România.

Lasati un comentariu