Marti, 11 februarie 2014

Revista presei – 30 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: Facebook pregăteşte cea mai mare listare din istorie. Milioane de investitori aşteaptă să cumpere acţiuni

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, ar putea lansa o ofertă publică iniţială (IPO) în valoare de 10 miliarde de dolari, în vederea listării la bursă, tranzacţie care ar putea evalua compania la 100 de miliarde de dolari. Din punctul de vedere al valorii, oferta Facebook nu ar fi cea mai mare derulată vreodată, dar ar fi în Top 10, însă reverberaţiile la nivel global ar putea face ca această listare să fie cea mai mare derulată vreodată.

DailyBusiness.ro: Bugetul cere “plombe”. Vom plati taxa pe autostrada din 2012?

Guvernul cauta surse de finantare pentru a acoperi gaurile din buget, iar una dintre acestea ar putea fi de anul viitor o taxa pe autostrada, al 4-lea bir pe drum, dupa vigneta, taxa din combustibil si cea pentru traversarea podurilor. Oficial, autoritatile resping posibilitatea introducerii unei taxe de la 1 ianuarie, insa afirmatiile ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, arata ca pana la urma, este doar o problema de timp ca taxa sa fie aplicata.

HotNews.ro: Doi tineri antreprenori vor sa organizeze un “Davos” romanesc: S-a creat impresia ca oamenii de afaceri sunt mai performanti daca inchid firme sau daca fac afaceri cu Statul. Ei bine, nu este asa!

Un Davos romanesc care va reuni peste 50 de lideri de business din Romania, acestia urmand sa discute problemele mediului romanesc de afaceri si solutiile posibile, asa e caracterizat Romanian Business Leaders Summit de catre fondatorii lui- Mihail Marcu si Lucian Butnaru. Forumul va avea loc in Bucuresti, in perioada 3-5 februarie si va fi precedat de o masa rotunda cu aproximativ 50 de executivi de top pe data de 8 decembrie. “Doar asa putem sa schimbam scenariul pentru 2012 si sa nu il lasam la voia intamplarii sau politicii.

Capital: Dezvoltator de apartamente: Am fost forţaţi de bănci să vindem la un anumit preţ

Andrew Prelea, unul dintre acţionarii companiei cu capital australian South Pacific, care a dezvoltat 420 de locuinţe în România, spune că a fost forţat de politica băncilor finanţatoare să ţină preţul locuinţelor pe care le-a construit la un anumit nivel, dar chiar şi aşa ele au fost ajustate cu circa 30-40%. „Am fost forţaţi să vindem la un anumit preţ de politica băncilor şi din cauza acestei moşteniri nu am mai putut dezvolta nimic nou, cu excepţia celor 12 apartamente din complexul Avalon. Astăzi, locuinţele construite în 2007 se vând la 30-40% sub preţul iniţial. Dacă în 2007 vindeam apartamentele la 1.000-1.200 euro/mp, astăzi, aceleaşi produse, le vindem cu 650 euro/mp“, a declarat Prelea.

Gandul.info: Terminalul business de pe Aeroportul Băneasa va fi finalizat până la sfârşitul anului

La Aeroportul Bănesa, în corpul C, în locul unei foste firme de curierat, se va deschide un terminal de aviaţie generală şi business. Lucrările care au început în luna noiembrie urmează să fie finalizate la sfârşitul lui decembrie, iar din primăvara viitoare cursele low-cost vor zbura şi ateriza de pe aeroportul Otopeni. Acum sunt în plină desfăşurare lucrările de amenajare pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 1.500 de metri. Parterul va fi destinat fluxurilor de călători, iar la etaj va fi o zonă multifuncţională. Compartimentarea nivelului superior va cuprinde sală de consiliu pentru întâlniri de afaceri, zonă de relaxare şi discuţii informale, sală pentru prezentări şi un spaţiu pentru organizarea conferinţelor de presă.

Lasati un comentariu