Duminica, 23 martie 2014

Revista presei – 30 septembrie 2010

Ziarul Financiar:

Vânzarea companiilor de stat pe Bursă poate înlocui un nou acord cu FMI

Experienţa listării companiei braziliene Petrobras arată că fluxurile valutare pot fi atrase prin cotări la bursă. Prin vânzarea pe Bursă a unor pachete semnificative de acţiuni din companiile pe care le mai are în portofoliu statul îşi poate acoperi şi găurile la buget, dar poate contracara şi tendinţa de depreciere a monedei naţionale, evitând astfel un nou împrumut de la FMI.

Experienţa recentă a listării unui gigant petrolier dintr-o ţară emergentă, grupul petrolier brazilian Petrobras, arată că o ofertă publică poate aduce pe lângă bani la buget şi o apreciere a cursului de schimb.

Financiarul:

Templeton a preluat oficial administrarea FP

Compania de administrare a investi­tiilor Franklin Templeton Investment Limited a devenit oficial, din punct de vedere juridic, manager peste activele de 3,4 miliarde de euro ale FP, dupa ce hota­rarile adoptate de actionarii Fondului in AGA din 6 septem­brie au fost publicate ieri in Monitorul Oficial.

DailyBusiness.ro:

Indicii BVB au inceput sa dea semne de revigorare, desi mai tarziu fata de pietele externe

“S&P500 are cel mai mare randament lunar (fara sa luam in considerare zilele ramase din septembrie) din ultimele 17 luni. Aprecierea de la inceputul lunii este de 9,24% fata de 9,39% cat era in aprilie 2009, pima luna de crestere dupa ce pietele financiare au atins minimele”, a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Lasati un comentariu