Joi, 25 septembrie 2014

Revista presei – 30 septembrie 2011

Ziarul Financiar: Cel mai mare broker de pe bursă are de acum capital românesc: Am investit bani. Noi credem în potenţialul pieţei româneşti de capital

Cu acţionariat românesc, cel mai mare broker de pe bursă vrea să modernizeze piaţa de capital autohtonă pentru a valorifica potenţialul acesteia şi intenţionează să-şi păstreze poziţia de lider. KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursa locală, deţinută anterior de belgienii de la KBC, a ajuns în prezent să fie controlată de Bogdan Juravle şi Sorin Apostol, fiecare având o participaţie de 47,5% din capital, potrivit CNVM, care a autorizat recent schimbările din structura acţionariatului societăţii de brokeraj.

Wall-street.ro: Spania renunta la IPO-ul de 9 mld. euro al loteriei de stat

Guvernul spaniol a anulat oferta publica initiala a loteriei de stat, prin care dorea sa stranga 9 miliarde euro la bugetul de stat, din cauza presiunilor politice interne si tensiunilor de pe pietele financiare, transmite Reuters, preluat de Mediafax. Sondarea interesului investitorilor urma sa inceapa vineri, statul vizand vanzarea a 30% din actiunile Loterias pentru circa 9 miliarde euro.

Capital: Declaratie socanta: America are nevoie de bani cat pentru un razboi

Ca sa iasa din dezechilibrul economic pe care il traieste, America are nevoie de o suma de bani echivalenta cu cea pe care a cheltuit-o in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a declarat laureatul premiului Nobel pentru economie, profesorul Paul Krugman. “Ceea ce a pus capat cu adevarat Marii Depresii a fost enormul program de cheltuieli, care a fost reprezentat de al Doilea Razboi Mondial”, a spus economistul.

Hotnews.ro: Mugur Isarescu: O combinatie intre birocratia de la Bruxelles si cea de la noi poate fi fatala dezvoltarii tarii

“Cresterea economica durabila a UE si Romaniei depinde de coerenta imprimata politicilor economice. Ne place sa repetam, aici la BNR ca nu exista un inlocuitor valid al  politicilor economice. Corectarea politicilor gresite este dureroasa, dar absolut necesara”, a declarat Guvernatorul Mugur Isarescu la conferinta “Provocarile cresterii economice in Uniunea Europeana. Reforme pentru viitorul Europei”, la care participa si Vincent Cable, Ministrul britanic pentru Afaceri si Inovatie.

Evenimentul zilei: Ce companii stau la pândă să ia locul gol lăsat de Nokia la Cluj

Nici nu a anunţat bine Nokia închiderea fabricii de la Cluj, că se anunţă deja companii de renume care sunt gata să ocupe locul care va fi lăsat liber de o companie aflată în suferinţă.  Astfel, giganţi precum Huawei, Ericsson sau Dell sunt companiile care ar putea cumpăra fabrica Nokia de la Jucu, potrivit lui Valerian Vreme, ministrul comunicaţiilor. “Am vorbit cu cei de la Huawei, care au în Europa multe centrale telefonice şi au nevoie de service. Compania Ericsson are deja 800 de angajaţi în România şi vrea să urce cu încă 500.

Lasati un comentariu