Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei – 31 august 2011

Ziarul Financiar: Foştii proprietari: Mii de persoane îşi vând dosarele de despăgubire. ANRP ar trebui desfiinţată

Reprezentanţii foştilor proprietari susţin că mii de persoane şi-au vândut dosarele de despăgubire şi că întregul sistem de restituire este viciat, cerând desfiin­ţarea Autorităţii Naţionale a Restituirii Proprietăţilor – nucleul întregii proceduri. Arestarea lui Remus Virgil Baciu, unul dintre cei trei vicepreşedinţi ai ANRP, pentru că ar fi primit 850.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire ridică umbre de îndoială asupra întregii activităţi a autorităţii guvernamentale. Instanţa motivează arestarea lui Baciu prin faptul că acesta a dat dovadă de perseverenţă infracţională, el fiind deja judecat pentru alte fapte de corupţie, şi că a folosit instituţiile statului în interesul său.

Wall-street.ro: Se scrie istoria la Oltchim: Roibu, un pas in spate. Reprezentantul PCC, stropit cu apa

Liderul sindicatului din Oltchim Ramnicu Valcea, Mihai Diculoiu, afirma ca la AGA s-au luat decizii corecte privind viitorul combinatului, insa salariatii si sindicatul nu sunt multumiti de inlocuirea lui Constantin Roibu de la conducerea CA, precizand ca deocamdata nu sunt programate alte proteste.

Fin.ro: Sibex a trecut pe pierdere in primul semestru, cu un rezultat negativ de 57.000 de lei

Operatorul de piata Sibex a trecut pe pierdere in primul semestru al acestui an, cu un rezultat negativ de 57.000 de lei, fata de un profit de 273.000 de lei in prima jumatate a anului trecut. In primele trei luni, Bursa de la Sibiu a obtinut un profit de aproape 5.000 de lei, ceea ce inseamna ca in trimestrul al doilea a avut pierderi de 62.000 de lei. Cifra de afaceri a Sibex a scazut in primele sase luni cu 20%, la 865.000 de lei, de la nivelul din perioada similara a anului trecut, de putin peste 1 milion de lei.

Adevarul: Cine a câştigat şi cine a pierdut din criză

De la declanşarea crizei, săracii au sărăcit şi mai mult, iar bogaţii şi-au mai rotunjit conturile. Clasa de mijloc tinde să dispară. Franţa are aproape 8,2 milioane de locuitori, din totalul de 63 de milioane, ale căror venituri lunare sunt mai mici de 950 de euro. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice (Insee), în 2009, numărul persoanelor sărace din Franţa se apropia de 8,2 milioane, adică 13,5% din totalul populaţiei. În această categorie sunt incluşi francezii care trăiesc cu mai puţin de 950 de euro pe lună. Din cei 8,2 milioane, circa 4,5 milioane au venituri mai mici de 773 de euro.

Romania Libera: Cât costă România? 21 miliarde euro

În România, preţul oferit pentru un hectar de teren agricol este mic în comparaţie cu cel din alte state europene, dar acceptabil dacă îl raportăm la realitatea economică autohtonă. Specialiştii spun că soluţia nu este vânzarea pământului, a cărui valoare ar urma să crească în viitor, ci arendarea lui.Dacă, prin absurd, toate terenurile agricole ar fi de vânzare, un investitor de aici sau din străinătate ar putea cumpăra România la un preţ foarte bun. Potrivit ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, în România există 8,4 milioane hectare de teren arabil. Desigur, nu peste tot terenul este la fel de bun, fapt care i-a determinat pe specialişti să facă o clasificare a acestuia.

Lasati un comentariu