Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei – 4 iunie 2010

Ziarul Financiar:

Raiffeisen: Romania are potential sa supraperformeze la Bursa

Zoltan Koch, senior fund manager la compania austriaca de administrare a investitiilor Raiffeisen Capital Management (RCM), este de parere ca piata locala de actiuni are potential de a aduce randamente mai mari decat alte piete din Europa Centrala si de Est, precum Polonia si Bulgaria.

Bursa:

Grupul “Rompetrol”: Negociem în continuare stingerea datoriilor către stat

Saduokhas Meraliyev, directorul general al “Rompetrol Group” a declarat, ieri, în cadrul “Kazakh Business Forum”: “Faptul că ne propunem majorarea de capital la < Rompetrol Rafinare > pentru plata unei părţi a datoriei către stat nu înseamnă că am finalizat negocierile cu autorităţile române. Acestea sunt, încă, în derulare şi sperăm să le încheiem până la termenul limită care expiră în septembrie. Avem încrederea că soluţia pe care o vom găsi va fi convenabilă pentru ambele părţi”.

DailyBusiness.ro:

Dezvaluiri despre fraudele financiare din Romania: Un bancher a delapidat 1,6 mil. euro, un broker a furat 4 mil. euro. Vezi metodele de operare

Criza ascute imaginatia infractorilor economici. Un casier-sef de 37 de ani, de la una din cele mai mari banci locale, a fost prins recent dupa ce a reusit sa fure de la bancomat si din conturile clientilor peste 1,6 milioane de euro. Bancherul-hot a apelat la trei metode, dintre care doua erau deja cunoscute de politisti, din cazuri anterioare, iar o a treia, foarte ingenioasa, a fost inventata de infractor impreuna cu complicii sai.

Gandul:

Guvernul a calculat că, în 2011, trebuie concediaţi încă 125.000 de bugetari

Pentru a reveni la o schemă normală de personal, aşa cum era în 2007, la anul ar mai trebui concediaţi încă 125.000 de bugetari, în afară de cei 70.000 care vor pleca în 2010. “Analiza de optimalitate care porneşte de sus în jos poate să-ţi reclame nevoia unor suplimentări de restructurare de 125.000. În realitate cifra concretă va fi rezultatul propunerilor care vin de jos în sus”, a declarat Andreea Paul-Vass, consilier personal al premierului.

Lasati un comentariu