Marti, 17 iunie 2014

Revista presei- 4 mai 2010

Ziarul Financiar:

Topul dividendelor pe RASDAQ: 20 de companii le platesc actionarilor 61 mil. lei

Transportatorul de produse petroliere prin conducte Conpet Ploiesti (COTE), controlat de Ministerul Economiei, a anuntat pana in prezent cele mai mari dividende dintre companiile listate pe Bursa RASDAQ, de circa 19 mil. lei, fiind urmat de producatorul de seminte Semrom Muntenia (SEOM), controlat de SIF Muntenia, si de producatorul de electrozi Ductil Buzau, parte a grupului francez Air Liquide.

Dailybusiness.ro:

Nu e bursa, nici curs valutar, dar atrage tot mai multi speculatori. Vezi cum se fac profituri peste noapte din actiunile Fondul Proprietatea

Tranzactiile cu titlurile Fondului Proprietatea pot genera castiguri duble, daca nu triple pentru cei care investesc in cumparare si apoi le vand. Le cumperi cu 0,1-0,2 lei/actiune si le poti vinde cu 0,5-0,6 lei. ”Tranzactiile vor creste, in conditiile in care se asteapta reevaluarea Fondului si listarea acestuia la bursa”, crede avocatul Corin Trandafir, membru in Consiliul de Supraveghere al FP.

Gandul:

Sistemul bancar românesc 100 milioane euro profit în 3 luni

Afacerile băncilor din România încep să devină din nou foarte profitabile, deşi românii nu se bucură încă de oferte atractive de finanţare din partea instituţiilor bancare. În primul trimestru din 2010, întregul sistem bancar a obţinut un profit de aproximativ 100 de milioane de euro, faţă de o pierdere de 50 de milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2009.

Lasati un comentariu