Joi, 25 septembrie 2014

Revista presei – 4 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Fondurile de pensii au prins gustul dulce-amărui al investiţiilor pe Bursă: în 2008 au profitat de căderea Lehman Brothers, dar acum simt pe propria piele efectele crizei datoriilor

Fondurile de pensii obligatorii administrate privat (Pilon II) au trăit primele emoţii ale unor corecţii bursiere de amploare, privind cum scăderile de peste 20% de pe bursele de la Bucureşti, Varşovia, Atena sau Frankfurt le-au adus găuri de milioane de euro în portofolii, dar şi primele scăderi ale valorii unităţilor de fond. Trimestrul al treilea, considerat cel mai dificil pentru burse de la căderea Lehman Brothers din 2008, a prins cele nouă fonduri locale de pensii private cu investiţii de 715,5 milioane de lei (167 mil. euro) în acţiuni româneşti şi străine.

Wall-street.ro: Un actionar Amonil cheama in instanta conducerea

Firma Salink, actionar minoritar al Amonil Slobozia (AMO), propune AGA alegerea unui nou Consiliu de Administratie si actionarea in instanta a administratorilor combinatului chimic, pe care ii acuza de daune aduse societatii prin incheierea unui contract cu grupul InterAgro, detinut de Ioan Niculae, potrivit Mediafax. Propunerile vor fi supuse aprobarii AGA programata pentru 18 octombrie, se arata intr-un raport al Amonil transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

DailyBusiness.ro: Accepti oferta sau plusezi? Cum iti negociezi salariul la interviu

Ai raspuns perfect la toate intrebarile, atitudinea te recomanda, iar tinuta este impecabila. CV-ul? Nici nu mai vorbim. In final, ce salariu vrei? Negocierea salariului este unul dintre subiectele delicate pe care multi candidati nu il abordeaza cu placere la un interviu de angajare. Insa, daca iti cunosti adevarata valoare si stii care iti este interesul, nu te lasa intimidat si pregateste-te sa discuti despre remunerare.

HotNeews.ro: Plata online a taxelor prin Ghiseul.ro, la sase luni de la lansare: 12 primarii inrolate in sistem si 3.000 de plati in valoare de peste 500.000 de lei

12 primarii sunt inrolate in prezent in Sistemul National Electronic de Plata (ghiseul.ro), iar in sase luni de la lansarea acestuia prin acest sistem (sfarsitul lunii martie 2011) s-au efectuat peste 3.000 de tranzactii in valoare de 510.000 lei, informeaza site-ul de profil No-Cash.  Conform datelor din Ghiseul.ro, institutiile inrolate pana cum in sistem catre care cetatenii pot efectuta plata online a taxelor sunt: Primaria Sector 2 Bucuresti, Primaria sector 6 Bucuresti, Primaria Comunei Luncavita, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Drobeta Turnu-Severin, Primaria Municipiului Giurgiu, Primaria Municipiului Oradea, Primaria Municipiului Pitesti, Primaria Municipiului Ploiesti, Primaria Municipiului Zalau si Primaria Targu-Mures.

Adevarul: Al doilea val al crizei a lovit România

Dacă piaţa are întotdeauna dreptate, iar indicii bursieri anticipează evoluţia economiei reale, atunci, cel de-al doilea val al crizei a lovit ţara noastră. Nokia pleacă de la Jucu, iar alte astfel de investiţii ar putea părăsi România, după cum spun chiar premierul şi preşedintele! Plecarea finlandezilor de la Nokia, care urmează relocărilor similare făcute de Colgate-Palmolive sau Kraft Foods, pot fi indicii că cel de-al doilea val al crizei, care a fost semnalat de căderea importurilor şi de căderea bursei şi a leului, este deja în România! Bursa şi leul sunt (împreună şi separat!) cel mai bun barometru al economiei. Şi când bursa face noi minime, iar moneda unică europeană noi maxime în raport cu leul nostru, este clar că ceva nu este în regulă cu economia românească.

Lasati un comentariu