Duminica, 20 aprilie 2014

Revista presei – 5 decembrie 2011

Ziarul Financiar: Topul companiilor cu cel mai mult cash de pe bursă

Criza datoriilor suverane a prins cele mai importante 50 de companii de pe bursă cu rezerve de cash care cumulau la 30 septembrie circa 4 mld. lei (930 mil. euro), însă datoriile pe termen scurt ale acestora depăşeau pe medie de circa 2,6 ori creanţele pe care le aveau de încasat la aceeaşi dată. Compania cu cele mai multe lichidităţi de pe bursă la finele trimestrului trei erau OMV Petrom, cu rezerve de 867 mil. lei (201 mil. euro) urmată de monopolurile în transportul de gaze şi de electricitate Transgaz Mediaş (TGN) şi Transelectrica Bucureşti (TEL) cu lichidităţi de 537 mil. lei (124,9 mil. euro) şi respectiv 423 mil. lei (98,4 mil. euro).

DailyBusiness.ro: Saptamana decisiva: Ce soarta va avea moneda euro dupa summit-ul de la Bruxelles?

Pentru moneda euro, pentru Grecia, Spania, Italia dar si pentru Romania, aceasta saptamana este considerata de analisti drept una decisiva. Negocierile din aceste zile vor decide daca UE va strange randurile si va salva euro, sau daca fiecare tara isi va urma propriul drum, cu consecintele de rigoare. “Urmariti cu atentie discutiile din aceste zile. Sunt momente istorice”, scria, recent, Financial Times. La Paris, Londra, Berlin si Bruxelles, liderii europeni se vor intalni pentru a discuta despre sansele ca UE si moneda euro sa mearga mai departe. Ultima solutie propusa de liderii franco-germani vizeaza crearea uniunii fiscale.

Capital: Ce fac bogații lumii pe timp de criză: Sfaturi de investiții de la oamenii care controleaza averi colosale

Bursele sunt la un nivel scăzut. Lichiditățile generează un profit minim. Prețul mărfurilor, în special cel al aurulului, pot crește sau se pot prăbuși într-o secundă. In ce se poate investi? Bloomberg a realizat un material în care a chestionat mai mulți miliardari legat de oportunitățile de investire pe care le văd în criză. Iată unde îşi ţin ei banii. În urma sondajului a rezultat că există un punct comun al miliardarilor: aceștia nu își ghidează opțiunile de investiție în funcție de indicatorii tradiționali, ci în funcție de indicatori personali.

Wall-street.ro: BVB vrea sa prelungeasca programul de tranzactionare pentru structurate si ATS

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa prelungeasca programul de tranzactionare cu o ora si 45 de minute, pana la ora 18:30, pentru instrumentele structurate si pentru actiunile listate pe sistemul alternativ (ATS), conform Mediafax.  “Am hotarat in sedinta CA sa solicitam acordul CNVM in vederea prelungirii pragramului pentru ATS International si structurate. In paralel am demarat o procedura de consultare a intermediarilor si pentru prelungirea programuluiin cazul pietei principale. In functie de raspunsuri, vom decide si pentru acest segment”, a declarat Ciprian Zah, vicepresedintele CA al BVB.

HotNews.ro: Proiect de modificare a Codului Fiscal: Toti micii producatori de legume, fructe, cereale si material lemnos vor plati impozit pe venit/ Valeriu Tabara: Masura nu poate fi aplicata, pentru ca ar bloca productia interna

Toti micii producatori de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos vor plati impozit de 16% din veniturile nete, fiind in continuare exceptati de la taxare crescatorii de animale si pasari, apicultorii si crescatorii de viermi de matase care nu vand catre colectori sau procesatori, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal al Ministerului Finantelor, citat de Mediafax. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, spune ca propunerea nu poate fi aplicata, pentru ca va bloca productia interna, el mentionand totodata ca nu a fost consultat in privinta modificarii legislatiei.

Gandul.info: Care sunt cele cinci economii ale lumii ce vor creşte în 2012

În momentul de faţă economiile din Europa se străduiesc să depăşească situaţia dificilă în care se află, în timp ce economia Chinei şi-a încetinit avântul . Acestea sunt doar două dintre motivele pentru care 2012 nu este privit cu prea mult optimism, potrivit Business Insider. O echipă de economişti ai Morgan Stanley Global, o firmă globală care oferă servicii financiare, a realizat o serie de cercetări, a redus estimarea de creştere a economiei globale pentru 2012, la 3,5%. Creşterea economică din 2011 era estimată la 3,9%, iar cea din 2010 la 5,2%.

Lasati un comentariu