Joi, 23 octombrie 2014

Revista presei – 5 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Isărescu: Reducerea CAS ar lăsa fără finanţare investiţiile publice începute

Continuarea investiţiilor statului deja în curs este mai importantă decât stimularea investiţiilor făcute de sectorul privat prin reducerea CAS, consideră guvernatorul BNR. Mugur Isărescu susţine că reducerea contribuţiilor sociale sau a impozitelor pentru a susţine creşterea economică – cerută neîntrerupt de mediul de business şi de unii analişti ca soluţie de desprindere decisivă din recesiune – ar putea eşua după şase luni şi ar limita capacitatea statului de a finanţa proiectele de investiţii începute, a căror prioritizare este esenţială.

Wall-street.ro: Vanzarea unei felii din Tarom, in linie dreapta. Brokerul va fi ales in octombrie

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va organiza luna aceasta o licitatie pentru selectia brokerului care va intermedia oferta publica secundara de vanzare de actiuni detinute in cadrul companiei Tarom. Pachetul care va fi listat pe Bursa de Valori Bucuresti reprezinta 20% din companie.  Statul controleaza in prezent 96,7% din capitalul Tarom, pachetul ramas fiind impartit intre Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti si SIF Muntenia.

DailyBusiness.ro: De ce sa (nu) investesti in Romania. Stam mai prost ca Trinidad si Oman

Romania a coborat 8 pozitii in clasamentul Forbes al celor mai bune tari pentru afaceri, realizat de revista Forbes. Doar Grecia sta mai prost in topul condus de Canada si Noua Zeelanda. Romania ajuns de pe pozitia 44, ocupata anul trecut, pe locul 52 din peste 130 de tari analizate. Pe fondul crizei economice si cresterii fiscalitatii, tara noastra a coborat in ultimii patru ani numai putin de 12 pozitii in clasament.

Capital: Cum arată adevărata criză: Într-o ţară de lângă România, 20 de bănci sunt în faliment!

Nu mai puţin de 20 de bănci din Ucraina se află în procedură de lichidare, urmând să fie închise, conform declaraţiei preşedintelui Asociaţiei Băncilor din Ucraina, Aleksandr Sugonyako. Presa din ţara vecină scria, încă de la finele lunii martie, că, în lunile următoare, urmau să fie închise în total circa 50 de bănci.

Evenimentul zilei: La ce curs ne vom plăti ratele în euro până la finele anului

Problemele din Uniunea Europeană vor menţine cursul leu/euro la un nivel de 4,3 – 4,35, dar nu este exclus să vedem chiar scăderi mai mari ale monedei naţionale, spun specialiştii. Neîncrederea investitorilor în moneda naţională, cauzată de criza zonei euro, a blocat cursul la peste 4,3 lei/euro în ultimele zile. Implicaţiile imediate ale aprecierii euro sunt scumpirea bunurilor importate din zona euro, dar şi creşterea ratelor la creditele în euro cu câteva procente raportat la nivelul de acum câteva luni.

Lasati un comentariu