Duminica, 20 aprilie 2014

Revista presei – 6 decembrie 2011

Ziarul Financiar: Statul va vinde acţiuni la Transelectrica sau Transgaz doar dacă obţine „cel mai bun preţ“

Ministerul Economiei nu va vinde pachete minoritare de acţiuni din companii precum Transelectrica (TEL) sau Transgaz (TGN) decât dacă va obţine “cel mai bun preţ” pentru acestea, a declarat luni ministrul Ion Ariton. “Vom vinde pachetele minoritare doar dacă ne convine preţul. Nu se va vinde nimic decât dacă este avantajos pentru bugetul naţional, pentru că până la urmă acolo se vor duce banii”, a afirmat Ariton, citat de Mediafax, la prezentarea bugetului pentru anul viitor al instituţiei în faţa comisiilor reunite din Senat şi Camera Deputaţilor.

DailyBusiness.ro: Controverse la Ministerul Economiei: Cum sa cheltuiesti 250.000 euro pentru un manager

Selectarea managerilor privati pentru companiile de stat risca sa se transforme intr-o afacere extrem de paguboasa pentru statul roman, avertizeaza expertii in serviciile de recrutare si consultanta in resurse umane. Specialistii in HR ridica numeroase semne de intrebare in privinta criteriilor de selectie a firmelor care vor recruta viitorii manageri.

HotNews.ro: Nicolas Sarkozy: Franta si Germania propun modificarea tratatului UE. Rolul BCE va ramane neschimbat, iar eurobondurile nu sunt o solutie pentru criza

Franta si Germania au cazut de acord cu privire la o serie de reforme pentru solutionarea crizei datoriilor din zona euro, ce vor fi prezentate miercuri presedintelui UE, Herman Van Rompuy, a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy dupa o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit Reuters. “Vrem sa ne asiguram ca dezechilibrele care au condus la situatia din zona euro nu se vor mai intampla. De aceea dorim un nou tratat, pentru a atrage atentia popoarelor Europei, membri ai UE sau membri au zonei euro, ca lucrurile nu pot continua asa cum sunt in momentul de fata”, a declarat Sarkozy.

Adevarul: Iarnă de coşmar pentru sectorul energetic

Seceta a înjumătăţit producţia de energie hidro, iar un reactor de la Cernavodă ar putea fi oprit vineri. Gerul din ianuarie va creşte importul de gaze, care a ajuns la un preţ-record. În plus, Petrom a scumpit gazele de producţie internă. Seceta puternică din ultimele şase luni a făcut deja ravagii în sectorul energetic, iar situaţia se va înrăutăţi odată cu venirea iernii, când este de aşteptat să crească atât consumul de electricitate, cât şi cel de gaze.

Capital: AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL: Ce legătură are cu economia

Există o serie întreagă de economiști de talie mondială care au început să facă o legătură clară între criza economică și financiară prin care trecem și eventualitatea unui război. Este vorba despre Paul Krugman, Nouriel Roubini sau chiar finanțiști români. Acestea nu mai par vorbe aruncate în vânt atunci când sunt căptușite cu declarații ale celor mari lideri ai lumii. Pentru că lucrurile necesită o explicație mult mai serioasă decât simplele speculații, vă prezentăm mai jos ce spune teoria economică despre război. O dezvoltare amplă și detaliată a acestei teorii a fost realizată de către economistul Ludwig von Mises, în lucrarea sa “Acţiunea umană. Un tratat de teorie economică”, care va fi publicată în curând de către Institutul Ludwig von Mises România.

Lasati un comentariu