Vineri, 23 mai 2014

Revista presei – 7 decembrie 2011

Ziarul Financiar: Cum îţi dai seama dacă eşti investitor sau speculator?

“O investiţie este o operaţiune în care, la o analiză minuţioasă, promite conservarea principalului (a sumei investite – n. red.) şi un randament adecvat. Operaţiunile care nu îndeplinesc aceste criterii sunt speculative”, spune Ben Graham, unul dintre pionierii analizei companiilor listate. Graham a fost unul dintre investitorii marcanţi de pe Wall Street la începutul secolului trecut. El a pus bazele şcolii de “value investing”, iar cel mai cunoscut discipol al său este miliardarul american Warren Buffett.

DailyBusiness.ro: Avantaj pentru brokeri: Clientii s-au grabit la credite ca sa evite regulamentul BNR

Afacerile brokerilor de credite au accelerat usor in aceasta toamna. Cum au reusit acestia sa atraga mai multi clienti? Prin ofertele bancilor partenere, dar si prin impulsul pe care l-a dat noul regulament al BNR, care a facut ca romanii sa ia mai repede unele imprumuturi, de teama ca dupa noile norme nu vor mai putea accesa sumele dorite. De asemenea, in acest an s-a observat si o crestere a valorii medii a creditelor accesate prin intermediul brokerilor.

Wall-street.ro: Mai exista si optimisti: “Euro nu se destrama! La nivel global actiunile vor creste cu 20%”

Moneda unica europeana va supravietui actualei crize, grupul de tari care formeaza zona euro urmand sa ramana intact. In plus, chiar si un plan simplu pentru stabilizarea euro va fi indeajuns pentru a incuraja declansarea unei reveniri pe bursele din intreaga lume pe parcursul anului viitor, spun oficialii unora dintr cele mai mari companii financiare si fonduri de investitii din Europa, citati de CNBC.

HotNews.ro: Propuneri radicale ale lui Van Rompuy: Comisia Europeana sa impuna masuri de austeritate in tarile cu plan de salvare, in locul guvernelor/ Grecia, Portugalia si Irlanda sa isi piarda dreptul de vot in UE, daca nu se conformeaza

Comisia Europeana ar putea sa beneficieze de autoritatea de a impune masuri de austeritate in tarile din zona euro care au beneficiat de un plan de salvare – Grecia, Irlanda sau Portugalia, in locul guvernelor nationale. Mai mult, aceste state ar putea pierde drepturile de vot in UE, potrivit unor propuneri radicale discutate la Bruxelles inaintea summitului UE de saptamana aceasta si obtinute de cotidianul The Guardian. Un document confidential care circula intre liderii europeni marti, semnat de Herman Van Rompuy – presedintele Consiliului European care va prezida summitul de joi si vineri – si obtinut de publicatia britanica sustine ca eurobond-urile sau punerea la comun a datoriei din zona euro ar putea fi unelte puternice de combatere a crizei, in ciuda rezistentei exprimate de Germania.

Adevarul: Ce sectoare au săltat economia României

Creşterea cu 8,5% a sectorului agricol în trimestrul al treilea din acest an a propulsat România pe prima poziţie în topul celor mai dinamice economii din Uniunea Europeană. Detaliile privind evoluţia economiei din trimestrul al treilea şi din primele nouă luni ale acestui an arată că principalul motor al creşterii Produsului Intern Brut (PIB) a fost agricultura. Acest sector a avut un avans surprinzător de 22,1% faţă de acelaşi trimestru din 2010, respectiv de 8,5% faţă de trimestrul anterior şi de 16,4% faţă de intervalul ianuarie-septembrie 2010.

Startups.ro: Ce afaceri poti sa incepi cu 10.000 de euro

Tinerii, persoanele cu mici economii care vor sa aiba inca o sursa de venit sau cei care au lucrat pentru multinationale si au identificat un potential pe care il pot valorifica pe cont propriu, incep in general afaceri cu investitii de pana in 10.000 de euro. De asemenea, francizele de pana in 10.000 de euro sunt cele mai cautate. ”Evident ca amploarea pe care o va avea acest business (n. red. – inceput cu pana in 10.000 de euro) va fi una de dimensiuni reduse, cel putin in primii ani ai afacerii, iar numarul de angajati va fi tinut in maximum cinci, incluzandu-l pe antreprenor. Dupa ce afacerea se echilibreaza si se pune pe picioare (din banii pe care aceasta ii produce si cu un istoric de cativa ani in spate), compania poate avea access la finantare pentru dezvoltarea afacerii”, spune Iulia Antonescu, consultant la compania de consultanta Visionwise Consulting.

Lasati un comentariu