Joi, 04 decembrie 2014

Revista presei – 7 octombrie 2011

HotNews.ro: Lumea se confrunta cu cea mai grava criza din istoria sa – sir Mervyn King, guvernatorul Bancii Angliei

Lumea se confrunta cu cea mai grava criza din istoria sa, cel putin de la Marea Depresiune din anii ’30, daca nu din toate timpurile, a declarat joi seara guvernatorul Bank of England, sir Mervyn King, la televiziunea Sky News, citata de The Daily Telegraph. El a argumentat decizia BoE de a injecta 75 de miliarde de lire sterline, echivalentul a 87 de miliarde de dolari, in economia britanica, precizeaza AFP. “Aceasta este cea mai grava criza financiara pe care am vazut-o, cel putin din anii 1930, daca nu dintotdeauna. Avem de-a face cu circumstante foarte neobisnuite, dar este necesar sa acitonam calm in fata lor si sa facem ceea ce trebuie”, a adaugat acesta.

Ziarul Financiar: Petrom începe să facă bani din vânt după ce a investit 600 mil. € în energie

Petrom, cea mai mare companie din România, îşi consolidează poziţia pe piaţa producerii de energie electrică, începând operaţiunile comerciale în cadrul parcului eolian de 90 de milioane de euro amplasat în localitatea Dorobanţu din Dobrogea. Anunţul companiei îl completează pe cel lansat la finele lunii iunie când Petrom a făcut primele livrări de energie în reţea prin intermediul centralei pe gaze cu o capacitate de 860 MW, mai mare decât cea a unui reactor nuclear al centralei de la Cernavodă, pe care producătorul de petrol şi gaze a construit-o la Brazi. Unitatea de la Brazi urmează să fie complet funcţională până la finalul anului, potrivit celor mai recente informaţii primite din partea Petrom.

Wall-street.ro: Bursa din Varsovia ramane liderul Europei la IPO-uri

Bursa din Varsovia a avut cele mai multe oferte publice de listare si la finalul trimestrului al treilea, mentinandu-si pozitia de lider din primul semestru, atat pe piata principala cat si pe sistemul alternativ. Conform raportului IPO Watch Europe publicat de PricewaterhouseCoopers si citat de WSE intr-un comunicat, pe bursa poloneza au fost listate 61 de companii noi, din care 7 pe piata principala si 61 pe sistemul alternativ NewConnect, bifand cel mai bun trimestru din istoria institutiei.

Capital: Roubini trâmbițează distrugerea capitalismului. Soros devine anticapitalist. Imagini de coșmar

Karl Marx, întemeietorul socialismului ştiinţific, a avut dreptate cu privire la autodistrugerea capitalismului, a declarat economistul Nouriel Roubini, într-un interviu pentru cotidianul Wall Street Journal. De aceeași părere se pare că ar fi și guvernatorul BNR. Soros ia apărarea anticapitaliștilor. Polițiștii au început să-i bată cu bastoanele pe cei care vor să ocupe Wall Street-ul. Urmează o revoltă mondială?

Evenimentul zilei: Deprecierea leului ne-a furat banii de întreţinere. Cu cât au crescut ratele?

Românii cu venituri în lei plătesc acum cu 150 de lei mai mult ca în aprilie pentru o rată de 400 de euro. Aprilie a fost cea mai bună lună din acest an pentru românii cu credite în euro şi salarii în lei. Euribor, indicele în funcţie de care li se calculează dobânda la credit, era pe atunci la minimul istoric, iar leul era la cel mai înalt nivel din acest an faţă de euro: 4,08 lei/euro. De atunci şi până acum, a crescut atât dobânda la euro (cu circa 0,5 puncte, din cauza majorării Euribor), cât şi valoarea monedei europene în raport cu leul. Ce au însemnat aceste scumpiri pentru datornici?

Lasati un comentariu