Duminica, 09 noiembrie 2014

Revista presei – 8 iunie 2010

Bursa:

“Romgaz” a început pregătirea listării pe Bursa de la Bucureşti

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat, în a doua jumătate a lunii mai, că “Romgaz” se va lista la Bursa de la Bucureşti. Marcel Piteiu, directorul general al “Romgaz”, ne-a declarat: “În urma anunţului făcut de domnul ministru Videanu, reprezentanţii companiei au început discuţiile referitoare la evaluarea şi întocmirea documentaţiei astfel încât, peste nouă luni, să putem lista 10-15% din acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti.

Ziarul Financiar:

Cand n-ai ce sa listezi, listezi insasi Bursa. Farmache: Vrem sa dam un exemplu. Cum comentati?

Conducerea Bursei spera sa ofere astfel un exemplu si un semnal de incredere companiilor private pentru a cauta finantare pe piata de capital. Scopul principal al listarii este insa usurarea transferului actiunilor pentru cei care vor sa vanda sau pentru investitorii care vor sa cumpere actiuni BVB pariind pe dezvoltarea pietei de capital.

Gandul:

Cresc taxele? Boc: Mi-e şi frică să spun cât va ajunge cursul. Miniştrii: Tăierile sunt suficiente dacă nu e criza mare

“Mi-e şi frică să spun cât va ajunge cursul de schimb”, dacă România ar creşte taxele. A fost una dintre frazele cu care Emil Boc a argumentat, ieri, în faţa Parlamentului, decizia de a tăia salariile şi pensiile, pe care Guvernul ar fi luat-o din dorinţa de a alege răul mai mic. Răul mai mare – creşterea cotei unice şi a TVA – a fost evitat, a completat Boc.

DailyBusiness.ro:

Va supravietui blogul de business in fata “asaltului” Facebook si Twitter?

Blogul este ca un ziar. Biletele trimise printre banci la scoala reprezinta Twitter-ul, iar discutiile sau jocurile “cu gasca” in fata blocului sunt retelele sociale. Va propunem un efort de imaginatie si cateva scenarii pentru viitorul new media.

Lasati un comentariu