Joi, 20 martie 2014

Revista presei – 9 iunie 2010

Financiarul:

Efectul listarii actiunilor BVB: peste sase luni, soarta Bursei ar putea fi decisa de cativa actionari

Brokerii pariaza pe coagularea rapida a actionariatului. Listarea a fost doar primul pas pentru deschiderea regionala a Bursei romanesti
Evenimentul anului, asa cum este con­siderata listarea la Bursa a actiunilor BVB, va produce, in cel mai scurt timp, o coagulare ma­si­va a actionariatului Bursei, astfel incat deciziile importante, de care depind dezvoltarea si deschiderea pietei locale de capital catre Europa, sa fie luate de un grup restrans de investitori cu pachete sem­nificative, sunt opiniile la cald din pri­ma zi de tranzactionare.

Ziarul Financiar:

BVB s-a listat la Bursa si isi propune ca in urmatorii zece ani sa repete exemplul Poloniei

Listarea pe propria platforma este un prim pas pe care Bursa de Valori Bucuresti (BVB) il face in directia deschiderii catre un parteneriat strategic cu un operator puternic din Europa Centrala si de Est. Actiunile BVB au avut o tendinta de scadere ieri, la debutul pe piata, inchizand la 24,5 lei. Capitalizarea Bursei este de 44 de milioane de euro.

Wall-Street.ro:

Schimbari in conducerea Intercapital Investment Management

Claudia Racovitan este noul director general al societatii de administrare a investitiilor Intercapital Investment Management, inlocuindu-l pe Leonard Visan. De asemenea, Andreea Gheorghe, 27 de ani, directorul departamentului de analiza al Intercapital Invest, a preluat pozitia de director adjunct al administratorului de fonduri controlat de firma de brokeraj.

Gandul:

Radiografia unui faliment: cu fiecare firmă închisă dispar 19 angajaţi

În primele patru luni ale acestui an au intrat în insolvenţă 5.725 de firme. În bani, falimentul lor înseamnă că au dispărut afaceri totale de peste patru miliarde de euro. În forţă de muncă, închiderea lor a echivalat cu pierderea a peste 107.000 de angajaţi, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), citate de Mediafax. Majoritatea firmelor închise, respectiv 4.246 (74% din total), aveau o forţă de muncă de până la nouă angajaţi, media disponibilizărilor pentru fiecare firmă în parte fiind de 19 angajaţi

Lasati un comentariu