Miercuri, 08 ianuarie 2014

Romanilor le place arta mai mai mult decat bursa. Fondul de arta al Certinvest a atras 1,2 mil. euro de la investitori in trei luni de la lansare

Sursa: Certinvest

Fondul de investitii Certinvest Arta Romaneasca, lansat in luna aprilie a acestui an, a atras de la investitori 1,2 milioane de euro, reusind astfel sa bata fondurile care investesc in actiuni.

In primele sase luni ale acestui an, investitorii in fondurile mutuale care investesc in actiuni au retras din aceste fonduri aproximativ 6,4 milioane de lei (circa 1,5 mil. euro), in conditiile in care criza a indepartat investitorii de bursa.

Potrivit datelor oferite de Certinvest, fondul care investeste in arta are 33 de investitori fondatori si isi propune sa ajunga in urmatorul an la peste 100 de clienti.

Totodata, administratorii fondului mizeaza pe active de trei milioane euro in urmatorul an.

Fondul inchis de investitii are un obiectiv de randament de 15% in euro, investitia minima in fond fiind de 5.000 de euro.

In prezent, Certinvest Arta Romaneasca are un portofoliu de 16 opere de arta ale unor artisti precum Schweitzer Cumpana, Ion Andreescu, Samuel Mutzner, Camil Ressu, Iosif Iser sau Nicolae Tonitza.

Certinvest are in administrare active in valoare totala de 107,4 milioane lei, fiind astfel pe locul sase in topul celor mai mari administratori de fonduri din Romania.

Lasati un comentariu