- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Rulajul pe ATS, mai mare decat pe Rasdaq

Posted By admin On 21 mai 2012 @ 21:05 In Actiuni | No Comments

[1]Actiunile internationale tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, pe sistemul alternativ, au inregistrat astazi rulaje mai mari decat schimburile cu titluri listate pe sectiunea Rasdaq.

Tranzactiile de pe sistemul alternativ de tranzactionare s-au ridicat la 286.198 lei (circa 65.000 euro), in timp ce pe segmentul Rasdaq s-au inregistrat schimburi de 252.239 lei (56.800 euro).

Inregistrarea unui rulaj mai mare cu actiuni internationale decat cu titluri romanesti listate pe Rasdaq denota faptul ca acestea castiga increderea investitorilor romani, care cauta oportunitati de diversificare si in alte instrumente decat cele cu care sunt obisnuiti.

“Suntem convinsi ca daca titlurile americane ar fi fost tranzactionate mai mult de doua ore, investitorii ar fi mult mai activi si pe acest segment de piata al BVB. Acest rulaj ne incurajeaza sa continuam efortul nostru de convingere a factorilor de decizie pentru prelungirea programului de tranzactionare a actiunilor americane pana la ora 23.00”, au precizat reprezentantii firmei de brokerj Tradeville.

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville, respectiv Microsoft, Google, McDonald’s, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America.

De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene printre care Adidas, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken si L’Oreal.


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/rulajul-pe-ats-mai-mare-decat-pe-rasdaq/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/wp-content/uploads/2010/04/bani-tranzactii.jpg

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.