- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Saxo Bank: Pietele de capital estimeaza un tablou mult prea roz al economiei globale

Posted By Ramona Asiminei On 6 octombrie 2010 @ 15:04 In Hot Stories,Piete globale | No Comments

[1]

Sursa: Saxo Bank

Analistii bancii internationale de investitii Saxo Bank sunt de parere ca bursele vor continua sa evolueze fara oscilatii puternice pana la finele anului, iar un “front de aer rece” va genera probleme si greutati si in 2011, potrivit unui raport de strategie pentru trimestrul patru.

„Tinand cont de faptul ca S&P 500 se tranzactioneaza in prezent aproape la acelasi nivel ca la inceputul anului, dar si de lipsa investitiilor cauzata de o piata imobiliara slaba si de dificultatile actuale din Europa de Sud, si ale majoritatii economiilor dezvoltate, Saxo Bank este ingrijorata ca un front de aer rece va persista, generand mai multe provocari si greutati in 2011”, a spus David Karsbol, economist sef in cadrul Saxo Bank.

In ceea ce priveste pietele de capital, analistii bancii de investitii considera ca acestea estimeaza de facto un tablou mult prea roz al economiei globale.

Acestia se asteapta ca vanzarile sa fie slabe in 2011, urmarind dezvoltarea PIB-ului nominal, dar sectorul corporativ ar putea  sa fie in stare sa reduca niste costuri. Astfel, cresterea castigurilor este asteptata sa ramana, in 2011, la acelasi nivel sau chiar pozitiva marginal, in loc sa sa fie clar negativa. Saxo Bank estimeaza o dezvoltare normala a cresterii castigurilor incepand din 2012.

„Apetitul pentru risc este in crestere pe termen scurt, dar totusi, daca un nou val de corectii va veni pe piata de capital, asa cum ne asteptam, acest lucru ar putea pune actiunile intr-un loc atractiv”, au mai mentionat analistii Saxo.

In ceea ce priveste evolutiile de pe piata valutara, tema decuplarii confirma un dolar, un euro si o lira sterlina slabe. In acelasi timp, valute precum dolarul australian, dolarul neozeelandez si, probabil, chiar si coroana suedeza, majoritatea indatorate economiilor emergente prin pieţele de export, au avut o performanţa foarte buna in cea mai mare parte a anului.

raona.asiminei@economictimes.ro [2]


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/saxo-bank-pietele-de-capital-estimeaza-un-tablou-mult-prea-roz-al-economiei-globale/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/wp-content/uploads/2010/10/bursa.gif

[2] raona.asiminei@economictimes.ro: mailto:Ramona.asiminei@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.