Vineri, 11 aprilie 2014

Scaderi importante ale cotatiilor in prima ora a sedintei futures de la Sibex

La Bursa din Sibiu, prima ora a sesiunii de tranzactionare de azi a ilustrat o directie descendenta a cotatiilor derivatelor. Numarul contractelor incheiate in acest interval era de 530 iar valoarea tranzactiilor se apropia de doua milioane de lei. Derivatele SIF5 si cele pe Dow Jones erau cele mai tranzactionate, pe fondul scaderilor destul de consistente. Acestea au venit sub influenta evolutiei pietelor asiatice unde actiunile companiilor s-au devalorizat, datorita scaderii increderii mediului de afaceri din Japonia. De asemenea si futures-ul din SUA indica scaderi pentru indicele Dow Jones, reflectate in evolutia de la Sibex. In acest context si bursele europene au deschis ziua, tot pe „rosu”.

DESIF5 se remarcau cu 386 de contracte realizate pe fondul unor scaderi de 1,19% pe scadenta decembrie 2010 care se va incheia vineri si de 1,51% pe scadenta martie 2011.

Pentru DEDJIA_RON, cotatia pe scadenta decembrie se situa dupa o ora de la deschidere, la 11.431 puncte, in scadere cu 54 de puncte. Pentru martie 2011 DEDJIA_RON se deprecia cu 43 puncte iar pentru iunie viitor cu 45 puncte.

Articol realizat de Decebal N. Todarita, purtatorul de cuvant al Bursei din Sibiu (Sibex)

Lasati un comentariu