Luni, 13 ianuarie 2014

Scandalurile de la Fondul Proprietatea nu se mai termina: se amana iar listarea?

Foto: Peter SkadbergIoana Sfaraiala, avocat si actionar al Fondului Proprietatea (FP), a contestat in instanta hotararile Adunarii Generale Extraordinare (AGEA) din septembrie, in cadrul careia s-a aprobat predarea administrarii catre Franklin Templeton si listarea Fondului la Bursa.

Aceasta sustine ca proiectul de modificare a actului constitutiv al Fondului nu a fost publicat in termenul legal, dar, mai mult, contesta si faptul ca administratul ales in cadrul AGEA nu este acelasi cu cel care a castigat procedura de selectie.

„Sunt doua persoane juridice diferite. Societatea care a preluat administrarea este un SRL cu asociat unic care nu e aceeasi persoana care a castigat licitatia pentru administrarea Fondului“, a declarat Ioana Sfaraiala.

Licitatia pentru alegerea administratorului FP a fost castigata de Franklin Templeton Investments, in timp ce societatea care a preluat in mod oficial administrarea este Franklin Templeton Investment Management Limited, ambele entitati facand parte din acelasi grup.

„Nu conteaza ca fac parte din acelasi grup. Trebuia sa vina atunci la licitatie in forma respectiva“, considera Sfaraiala.

Ea a contestat si selectia intermediarului care ar urma sa listeze Fondul la Bursa. Avocatul mai spune ca va depune in aceasta saptamana si o cerere de suspendare a hotararilor AGEA, iar daca aceasta va fi admisa, ar putea amana listarea Fondului la Bursa.

Acest articol a fost publicat in cotidianul Financiarul

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu