Vineri, 11 aprilie 2014

Scenariile Target Capital privind evolutia actiunilor SIF Oltenia

Sursa: Target Capital

Analistul societatii de brokeraj Target Capital, Andrei Radulescu, a redus pretul-tinta la 12 luni pentru actiunile SIF Oltenia (SIF5) de la 1,62 lei la 1,5 lei, pastrand recomandarea de “mentinere”.

Noua tinta este cu 9,6% mai mare fata de ultimul pret de ieri de la Bursa al actiunilor. Aceasta a fost  determinata prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF (actualizarea fluxurilor de numerar viitoare), comparativa si alternativa (pornind de la situatia portofoliului la finele  lunii iunie). In ceea ce priveste analiza DCF, analistul a  incorporat rezultatele intermediare pe semestrul I, a redus previziunile de  rezultate pe 2011 si a actualizat scenariul macroeconomic.

Totodata, analistii au mentionat doua scenarii alternative cu privire la evolutia titlurilor SIF5 la BVB in perioada urmatoare:

  • intr-un scenariu preponderent favorabil,  actiunile ar putea creste pana la 2,99 lei, cu praguri intermediare la 1,4 lei, 2,03 lei, 2,26 lei, respectiv 2,43 lei;
  • intr-un scenariu preponderent nefavorabil, titlurile ar putea scadea pana la 0,94 lei, cu prag intermediar la 1,307 lei.

De la update-ul elaborat de Target Capital in mai, actiunile SIF Oltenia au  fluctuat in intervalul 1,323-1,45 lei la Bursa de la Bucuresti,  capitalizarea societatii stagnand in intervalul analizat.

Potrivit rezultatelor intermediare, SIF Oltenia a obtinut in primul semestru al anului un  profit net de aproximativ 29,5 mil. lei, in scadere cu 43% fata de perioada similara a anului trecut.

Un comentariu

  1. zotis1 spune:

    in concluzie,daca nu o sa creasca, o sa scada

Lasati un comentariu