Joi, 09 ianuarie 2014

Schimbare-soc la conducerea BVB: Tepes demisioneaza, managerul FP e numit administrator provizoriu!

Sursa: BVB

Daniel Tepes, seful societatii de brokeraj HTI Valori Mobiliare si unul dintre principalii actionari ai Bursei de la Bucuresti (BVB) a demisionat azi din functia de membru al Consiliului de conducere al BVB.

Tepes isi mai daduse demisia si in vara anului trecut, dar atunci si-o retrasese. De data aceasta demisia este finala, consiliul de administratie al Bursei hotarand numirea in calitate de administrator provizoriu a lui Greg Konieczny, vicepresedinte executiv in cadrul Franklin Templeton Investments si manager de portofoliu al Fondului Proprietatea. Grupul Franklin Templeton cumparase prin fondurile sale incepand de anul trecut actiuni ale Bursei de la Bucuresti.

Anul trecut, demisia lui Tepes fusese determinata de neintelegerile dintre grupul de administratori concentrat in jurul acestuia si opozitia formata in principal din Siminel Andrei, administratorul fondului de investitii Broadhurst, dupa cum  declarasera, pentru EconomicTimes.ro, surse din piata de capital. Grupul lui Tepes dorea o schimbare a conducerii pentru un plus de dinamism in ceea ce priveste activitatea acesteia. Aceasta disputa s-a incheiat cu numirea lui Valentin Ionescu in functia de director general al Bursei, dupa ce Anca Dumitru s-a retras din aceasta functie, revenind la functia de director general adjunct.

Tepes a fost si un sustinator puternic al fuziunii burselor de la Bucuresti si Sibiu, asa ca demisia lui ridica semne de intrebare si asupra a ceea ce se va intampla cu acest proces.

Actiunile BVB au castigat azi 0,5%, inchizand sedinta la un pret de 42,2 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea Bursei este de 79,2 milioane de euro.

catalin.ciocan@economictimes.ro

 

Lasati un comentariu