Duminica, 20 aprilie 2014

Sectorul de productie din SUA surprinde in sensul bun

Indicele ISM creste la 51,6, constructiile dau semne de viata

Surpriza unui indice al activitatii de productie din SUA in crestere la 51,6 de la 50,6 in august a fost completata de expansiunea activitatii in constructii. Sectorul imobiliar ramane zona sensibila a cetatenilor dar si a autoritatilor – aici incearca sa isi impuna stimulentele Fed prin coborarea dobanzilor. Trendul a fost insa creat de revenirea sectorului auto, depasind momentele de criza din primavara. Viitorul nu este insa sub un cer in intregime senin. Subindicele comenzilor viitoare a ramas in zona de contractie. Saptamana va sta sub semnul crizei din Europa si a datelor din piata fortei de munca de vineri.

Componentele indicelui ISM pentru sectorul de productie. Comenzile noi sunt in scadere. Sursa: Institute for Supply Management

Grafic US.500 – H1

Amanare a raspunsului privind transa, apropiere de acord in chestiunea colateralului

Euforia initiala a investitorilor nu a rezistat asaltului vanzatorilor. Sedinta a fost deosebit de agitata, si tendinta ar putea continua, pe masura ce a fost evaluat atat impactul amanarii unui raspuns in privinta acordarii transei de 8 mld. de Euro Greciei, dar si al progresului inregistrat in problema garantiilor cerute de Finlanda. Vocii grupului international care cere actiune concreta din Europa i s-a alaturat si Canada: sunt vremuri extraordinare, trebuie luate masuri in consecinta a afirmat un oficial de varf. Intrunirea in Europa continua, exista unele sperante privind anunturi de vitaminizare a EFSF.

Comentariu de Claudiu Cazacu, analist piete financiare in cadrul societatii de brokeraj X-Trade Brokers

Lasati un comentariu