Marti, 20 ianuarie 2015

Sezonul de raportari pe piata americana la zi. Aproape trei sferturi din raportari au fost peste asteptari

www.bespokeinvest.com

Peste 70% din companiile americane care si-au publicat rezultatele financiare pe primul trimestru al anului au depasit estimarile analistilor, potrivit unei statistici a  firmei britanice de investitii Bespoke Investment Group. Dintre cele 37 de companii analizate, 27 au depasit asteptarile, cele mai mari surprize fiind remarcate in cazul Intel si JP Morgan Chase.

In ciuda numarului mai mare de raportari pozitive, actiunile companiilor mentionate au variat in medie cu -0,36% in ziua publicarii anunturilor trimestriale. Reprezentative pentru acest fenomen au fost titlurile gigantului Google, care, desi s-au incadrat in limita asteptarilor, sau chiar le-au depasit usor, au pierdut 7,59% in ziua raportarii.

Analistii Bespoke subliniaza faptul ca rezultatele imbucuratoare nu garanteaza o evolutie pozitiva a bursei americane, aducand argumentul precedentei perioade de raportari trimestriale, care, desi a debutat la fel de bine, a reprezentat de fapt un moment de scadere pentru piete, ca urmare a unor factori negativi.

Alte companii importante isi vor anunta profiturile la T1 in aceasta saptamana, printre care IBM, Coca Cola, Apple, Microsoft si Goldman Sachs.

ionut.sisu@economictimes.ro

Lasati un comentariu