Duminica, 28 septembrie 2014

SIF Moldova cere actionarilor mandatarea CA sa negocieze alternative pentru lichidizarea actiunilor BCR, daca listarea nu este posibila

SIF Moldova (SIF2) a convocat actionarii pe 23 septembrie pentru a mandata consiliul de administratie (CA) sa ceara BCR si actionarului sau majoritar initierea procedurilor pentru listarea bancii si sa inceapa negocierile pentru alte modalitati de lichidizare a actiunilor detinute la BCR.

Convocarea AGA a venit ca urmare a cererii facute de un grup de actionari care detin impreuna 6,58% din SIF Moldova. Pe ordinea de zi din AGA sunt trecute opt puncte, din care trei sunt solicitarile formulate de actionari.

Consiliul de administratie al SIF Moldova a trecut si un punct care prevede “prezentarea raportului consiliului de administratie al SIF Moldova privind demersurile efectuate cu privire la initierea procesului de listare a BCR si variantele alternative listarii pentru lichidizarea actiunilor BCR”

Conducerea SIF Moldova cere actionarilor si “mandatarea Consiliului de Administratie ca in situatia in care listarea nu este posibila, din motive independente de SIF Moldova, sa negocieze alternative pentru lichidizarea actiunilor BCR (vanzare, aport, schimb, alte instrumente)”.

Pana in prezent SIF Moldova a fost cel mai puternic sustinator al listarii BCR.  SIF Muntenia (SIF4) si SIF Banat-Crisana (SIF1) sunt de parere ca listarea BCR nu este cea mai buna solutie, iar pe piata sunt indicii ca SIF Transilvania si SIF Oltenia au renuntat la optiunea listarii BCR.

Lasati un comentariu