Duminica, 19 ianuarie 2014

SIF Moldova testeaza piata de actiuni de la Sibiu: Regal Galati vrea sa se mute de la BVB la Sibex

SIF Moldova (SIF2) vrea sa testeze piata de actiuni de la Sibiu prin listarea Regal Galati (REGL), aceasta urmand sa fie prima firma pe care o societate de investitii financiare (SIF) o muta de la Bursa din Bucuresti pe piata rivala operata de Sibex.

Regal nu este singura companie de pe RASDAQ care are in plan transferul pe bursa de la Sibiu. La sfarsitul lunii martie actionarii Balanta Sibiu (BALT) au aprobat transferul companiei pe Sibex, iar la finele lunii mai actionarii Concefa Sibiu (COFI) au aprobat inceperea demersurilor in vederea transferului actiunilor companiei la categoria intai sau a doua a BVB sau pe Sibex.

Regal Galati opereaza o retea de baruri si restaurante, compania realizand anul trecut o cifra de afaceri de 2,5 milioane de lei si un profit net de peste 320.000 de lei. Actiunile societatii sunt listate in prezent pe piata RASDAQ si au o lichiditate redusa. Capitalizarea bursiera a companiei este de 8,22 milioane de lei (circa 2 milioane de euro).

Conducerea SIF Moldova spune ca listarea la Sibiu va aduce o vizibilitate mai mare societatii, iar daca experimentul se va dovedi un succes, ar putea lista si alte companii din portofoliu pe aceasta piata.

“Vrem sa transferam compania la Sibiu din mai multe motive. In primul rand ar fi mult mai vizibila la Sibex, avand in vedere faza actuala de dezvoltare in care se afla bursa. Totodata, tarifele sunt mai avantajoase, pentru ca ei au acum oferte promotionale ca sa atraga emitentii”, a declarat, pentru EconomicTimes.ro,  Claudiu Liviu Doros, vicepresedinte al SIF Moldova.

“Inca nu am stabilit daca vom transfera si alte companii la Sibiu. Testam piata cu Regal”, a adaugat Doros.

SIF Moldova a cerut completarea ordinii de zi a adunarii generale a actionarilor Regal, care va avea loc la sfarsitul acestei luni, prin adaugarea unui punct care prevede “aprobarea transferului evidentei actiunilor Regal de la Depozitarul Central Bucuresti catre Depozitarul Sibex”.

“Regal Galati se va transfera la Sibex, va mai veni si Prodplast Imobiliare (firma noua rezultata din divizarea Prodplast Bucuresti – n.red). Noi speram ca pana la finalul anului sa avem 10 societati listate. Totusi, speram sa reusim sa listam si societati noi, pentru ca interesul nostru nu e sa luam companii de la BVB, vrem sa aducem marfa noua”, a declarat, pentru EconomicTimes.ro, Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu (Sibex).

Pe piata de actiuni de la Sibiu sunt listate in prezent doar actiunile proprii ale Sibex.

ramona.asiminei@economictimes.ro

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu