Duminica, 09 martie 2014

SIF Muntenia a convocat AGA pentru a trece noul prag in actul constitutiv

Sursa: photostock / FreeDigitalPhotos.net

SIF Muntenia (SIF4) este prima societate care a cerut cnvocarea adunarii generale a actionarilor pentru a modifica actul constitutiv ca urmare a majorarii pragului maxim de detinere la 5%.

AGA va avea loc 18 februarie 2012.

Astfel, potrivit convocatorului, actul constitutiv va fi modificat astfel incat“nicio persoana fizica sau juridica nu poate dobandi, singura sau impreuna cu persoane cu care actioneaza in mod conceratat, asa cum acestea sunt definite in art. 2 alin 1, pct 23 din legea 297/2004, actiuni emise de SIF Muntenia daca, drept rezultat al unei astfel de dobandiri, respectiva persoana fizica sau juridica va detine, singura sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, mai mult de 5% din totalitatea actiunilor”.

Totodata, in termen de 3 luni de la data depasirii limitei de 5% din capitalul social, actionarii sunt obligati sa vanda actiunile care depasesc limita de detinere.

SIF-urile au la dispozitie 60 de zile de la data intrarii in vigoare a legii care prevede noul prag, pentru a convoca AGA pentru modificarea actelor constitutive.

Lasati un comentariu