Vineri, 21 martie 2014

SIF-urile au aproape 150 milioane de lei plasati in fondurile de investitii, mai mult decat in titluri de stat

Sursa: AAF

Valoarea plasamentelor celor cinci SIF-uri in titlurile fondurilor de investitii a ajuns la finele lunii septembrie la 146,2 milioane de lei, in crestere cu 160% fata de luna precedenta, ca urmare a achizitiilor de actiuni Fondul Proprietatea (FP), potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Investitiile in fondurile mutuale au depasit astfel expunerea SIF-urilor pe titluri de stat, care la finele lunii septembrie era de 110,1 milioane de lei. Cea mai mare expunere pe fondurile de investitii dintre cele cinci SIF o are SIF Moldova cu 89,4 milioane de lei, reprezentand 61% din expunerea totala a SIF-urilor.

Depozitele bancare ale celor cinci societati a ajuns la sfarsitul lunii trecute la 377,7 milioane de lei, in scadere fata de valoarea de 419,7 milioane de lei la finele lunii august. Cea mai mare pondere a depozitelor bancare in activ se regaseste la SIF Oltenia (7,1%), iar cea mai mica la SIF Transilvania cu 4,2%.

Pe ansamblul celor cinci SIF, la finele lunii raportate, comparativ cu luna anterioara, investitiile financiare pe termen scurt inregistreaza pentru prima data, dupa cinci luni consecutive de scadere, o usoara crestere cu 0,4%.

La finele lunii septembrie nivelul cumulat al activelor nete SIF a fost de 6,88 miliarde de lei ceea ce reprezinta o usoara crestere cu 0,3% fata de luna anterioara, dar o scadere de 7,5% fata de finele anului 2009.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Un comentariu

  1. Creator spune:

    Cam ciudat. Te-ai fi asteptat ca o societate de investitii sa aiba ea propria strategie nu sa se bazeze pe ALT management.
    Noroc ca un SIF nu are voie sa cumpere la alt SIF. Imi inchipui ce cross-uri ar fi intre ele…

Lasati un comentariu