Vineri, 03 ianuarie 2014

Silviu Wagner, Oil Terminal: Nu ne putem implica in proiectul pentru transportul gazului azer

Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) nu se va putea implica in proiectul privind transportul gazului azer in Romania, a declarat, pentru EconomicTimes.ro, Silviu Wagner, directorul general al companiei.

Actiunile Oil Terminal au inregistrat o crestere puternica azi pe Bursa in urma informatiilor privind memorandumul pe care Romania, Georgia si Azerbaidjan l-au semnat pentru constructia unui gazoduct.

“Nu am nici o informatie de la autoritati privind implicarea noastra in acest proiect. Iar personal, nu cred ca ne putem implica pentru ca Oil Terminal este un operator pentru transporturi de natura lichida, pentru hidrocarburi lichide”, a precizat Silviu Wagner. El a adaugat ca probabil va fi vorba de doua entitati distincte, Oil Terminal care se va ocupa in continuare de transportul hidrocarburilor lichide, iar cealalta entitate  va transporta gazul azer.

Potrivit oficialilor Oil Terminal, operatorul portuar a incheiat primul trimestru al anului pe profit, in pofida pierderilor inregistrate in primele doua luni ale anului.

“Desi am inceput anul cu pierderi, am reusit prin masurile de reducere a costurilor sa incheiem primul trimestru cu profit, in jurul a 400.000 de lei”, a mentionat directorul general al Oil Terminal.

Actiunile Oil Terminal aveau la ora 14:32 o crestere de aproape 6% pe Bursa, tranzactionandu-se la un pret de 0,288 lei/actiune.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu