Vineri, 11 aprilie 2014

Sondaj CNBC: 43% dintre respondenti cred ca indicele S&P 500 va scadea cu mai mult de 10% in a doua jumatate a anului

Sursa: Bespoke Investment Group

Succesul Chinei in racirea economiei alarmeaza investitorii, ingrijorati ca o incetinire a motorului reveniri globale ar putea genera o noua recesiune, informeaza Bloomberg.

Activitatea industriala a crescut sub asteptarile pietei in iunie, potrivit unui sondaj realizat printre manageri de Biroul National de Statistica, inregistrandu-se practic cel mai redus ritm de crestere in ultimele 16 luni.

Analistii citati de CNBC mentionau ca raportarile din China vor avea o influenta foarte mare asupra directiei pietei in continuare. Un sondaj realizat de CNBC. com arata ca 43% dintre respondentii pana la aceasta ora se asteapta ca indicele american S&P 500 sa scada cu mai mult de 10% in a doua jumatate a anului. Procentul celor care cred ca piata va creste cu mai mult de 10% este totusi apropiat (36% dintre respondenti). Restul de 21% se asteapta ca indicele sa stagneze in a doua parte a anului.

Michael Buchanan, analist pe piata din Asia in cadrul Goldman Sachs, a precizat intr-o nota trimisa clientilor ca se asteapta ca incetinirea economiei din China sa fie mai mare decat piata se asteapta. Cu toate acestea, el a mentionat ca este “foarte optimist asupra perspectivei Chinei dincolo de viitorul apropiat”.

Nici datele privind sentimentul investitorilor nu sunt incurajatoare.  Analistii firmei britanice de investitii Bespoke Investment Group subliniaza ca , potrivit sondajului saptamanal realizat de Investors Intelligence, sentimentul negativ al investitorilor inregistreaza cel mai ridicat nivel din iulie 2009 (pondere de 33,3% a celor care au asteptari negative asupra evolutiei pietei).  Totusi, de remarcat ca un numar important de consultanti se declara ca fiind optimisti (41,1%).

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu