Vineri, 28 noiembrie 2014

S&P prognozeaza o recesiune usoara in Zona Euro in prima parte a 2012

Potrivit agentiei de rating Standard & Poors, estimarea privind economia zonei euro este una de scadere in prima parte a anului 2012, urmand ca in a doua parte sa se inregistreze o revenire moderata, imprimata de performantele tarilor puternice. Astfel, prognoza pentru intregul an 2012 este de stagnare, urmata de o crestere de 1% in 2013. Scenariul ar prezenta o probabilitate de 60% in opinia agentiei, 40 de procente fiind acordate unui scenariul de recesiune in W mai accentuata.

Vanzatorii de EURUSD au vazut prin aceasta o noua oportunitate de profit pe termen foarte scurt, data fiind si zona de rezistenta importanta, corectata in prima faza de datele bune venite din Spania, unde finantele au reusit sa plaseze o serie de titluri de stat cu maturitatii medii la randamente in scadere, cererea in piata fiind observata a fi inca puternica.

Surpriza insa a venit din partea Frantei, care a vandut titluri de stat cu maturitate 6, 8 si 10 ani cu o cerere aproape dubla fata de ultima licitatie, randamentele scazand la 2.44% pentru 6 ani (de la 3,27%), la 2,91% pentru 8 ani (de la 3.64) si la 3,13 pentru 10 ani (tranzactionandu-se actualmente pe piata secundara cu un yield de 2.996%).

Sursa: XTB

Comentariu de Adrian Mihalcea, asistent analist piete financiare in cadrul societatii de brokeraj X-Trade Brokers

Lasati un comentariu