Luni, 30 decembrie 2013

Statul monopolizeaza organismul de supraveghere al FP. Reprezentantii actionarilor privati nu prind nici un loc la alegerile de azi

Doru Dudas , director general in cadrul Ministerului Finantelor, si Simion Rusu, consilier personal la cabinetul ministrului Economiei, sunt noii membri ai Comitetului Reprezentantilor de la FP, organismul care supravegheaza modul in care Fondul este administrat de grupul Franklin Templeton.

Cei doi au fost propusi de stat si numirea lor reprezinta o infrangere pentru actionarii privati, care nu au reusit sa-si impuna nici un reprezentant la alegerile de astazi.

Dudas si Rusu ocupa posturile detinute anterior de Monica Maurer si Corin Trandafir. Maurer fusese sustinuta tot de Ministerul Finantelor, dar Trandafir apara interesele mostenitorilor Malaxa si Ausnit, principalii actionari privati.

In locul lui Trandafir, mostenitorii lui Malaxa il propusesera pe avocatul Florentin Timoianu, de la aceeasi casa de avocatura, Rubin Meyer Doru & Trandafir, dar acesta nu a reusit sa stranga voturile necesare pentru a prinde un loc in Comitetul Reprezentantilor. Printre cei care au candidat la alegerile de azi s-a aflat si Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), dar nici el nu a reusit sa stranga voturile necesare.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu