Duminica, 23 martie 2014

Statul nu va oferi investitorilor mici un discount special la vanzarile pe care le va derula pe Bursa

Investitorii de retail de pe Bursa nu vor beneficia de un pret cu discount in cadrul ofertelor publice de vanzare pe care statul le are in derulare, potrivit sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Florin Vladan.

“Nu se vor face discount-uri pentru investitorii de retail. Intentia noastra este sa nu facem niciun fel de diferentiere intre investitorii mici si cei mari. In functie de recomandarile primite am putea aplica un discount in oferta”, a declarat Florin Vladan, intr-o conferinta de presa organizata de Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC).

Acesta a mai adaugat ca in cazul ofertei Transelectrica (TEL), care este asteptata sa se deruleze la sfarsitul lunii februarie, potrivit OPSPI, statul nu a primit de la intermediar o recomandare pentru a oferi un discount.

“Nu avem o recomandare potrivit careia oferta ar avea un succes mai mare daca am face un discount uneia sau alteia grupe de investitori”, a spus Vladan.

Consortiul format din Banca Comerciala Romana (lider de consortiu), Intercapital Invest si Swiss Capital va intermedia oferta publica de vanzare a 15% din Transelectrica.

Seful OPSPI spune insa ca ofertele aflate in derulare se vor incheia cu succes, chiar daca oferta Petrom de anul acesta a fost un esec.

“Cu totii trebuie sa plecam cu ideea ca ne vom tine de acest proiect. Va fi foarte greu sa venim cu o a treia sau a patra oferta daca cea de la Transelectrica va fi un succes. Nu avem niciun motiv sa credem ca unul din aceste pachete nu va fi subscris”, a mai adauga Vladan.

Lasati un comentariu